Waarborgfonds lanceert Schadezonderdader.nl

Het Waarborgfonds Motorverkeer lanceert Schadezonderdader.nl, een website die aangeeft wanneer men bij het fonds terecht kan voor een schadevergoeding.

Het Waarborgfonds keert uit wanneer andere motorvoertuigen schade toebrengen aan iemands auto en de veroorzaker onbekend of onverzekerd is. Alle autoverzekeraars betalen een bijdrage aan het fonds, om de vergoedingen te kunnen betalen. Veel mensen zouden niet weten waarvoor ze precies bij het Waarborgfonds terecht kunnen en welke voorwaarden daarvoor gelden. Op de site is daarom een checklist opgenomen.

In 2012 ontving het Waarborgfonds 48.463 claims, bijna zesduizend minder dan in 2011. In totaal keerde het fonds toen 59 miljoen euro uit. Het merendeel van de claims (96 procent) en de uitbetaalde schade (83 procent) houdt verband met ‘doorrijden na schade’, waarbij de dader onbekend is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Waarborgfonds lanceert Schadezonderdader.nl - Automobielmanagement.nl

Waarborgfonds lanceert Schadezonderdader.nl

Het Waarborgfonds Motorverkeer lanceert Schadezonderdader.nl, een website die aangeeft wanneer men bij het fonds terecht kan voor een schadevergoeding.

Het Waarborgfonds keert uit wanneer andere motorvoertuigen schade toebrengen aan iemands auto en de veroorzaker onbekend of onverzekerd is. Alle autoverzekeraars betalen een bijdrage aan het fonds, om de vergoedingen te kunnen betalen. Veel mensen zouden niet weten waarvoor ze precies bij het Waarborgfonds terecht kunnen en welke voorwaarden daarvoor gelden. Op de site is daarom een checklist opgenomen.

In 2012 ontving het Waarborgfonds 48.463 claims, bijna zesduizend minder dan in 2011. In totaal keerde het fonds toen 59 miljoen euro uit. Het merendeel van de claims (96 procent) en de uitbetaalde schade (83 procent) houdt verband met ‘doorrijden na schade’, waarbij de dader onbekend is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding