Audatex: meer dan alleen schadecalculatie

Met de wereldwijde Audatex standaard kunt u snel, betrouwbaar en genormeerd, op gedetailleerd niveau, voertuigschades vastleggen en calculeren.

De Audatex caluclatie is de basis voor facturatie aan de opdrachtgevers en daarnaast te gebruiken voor dossiervorming, bestelprocessen, managementrapportages en financiële bewijsvoering.

De Audatex Normcalculatie is en blijft een belangrijke schakel in het proces van schadeafhandeling tussen opdrachtgevers, schadeherstelbedrijven en expertisebureaus.

AudaID, AudaPadWeb 3D en ABZ berichtenverkeer bieden een optimale voorbereiding voor de uiteindelijke Audatex normcalculatie en maken de eenvoud van werken compleet. Audatex 2.0 is een bundeling van onze calculatieservices waarmee u in staat bent om op een nog efficiëntere en moderne manier van werken te komen tot een betrouwbare offerte.

Met AudaID legt u, op basis van het kenteken, het juiste merk, model, type en uitvoeringspecificaties vast. Om tot een accurate schadecalculatie te komen is het hebben van de juiste voertuiginformatie namelijk een absolute noodzaak. Een foutief of onvolledig geïdentificeerd voertuig heeft nadelige effecten op de schadevaststelling en op het administratieve afhandelingsproces.

Met interactieve functies in AudaPadWeb heeft u bij het vastleggen van de schade ondersteuning door de 3D-modellen met weergave tot op onderdeelniveau. Daarnaast zijn er verschillende functionaliteiten zoals een calculatievoorbeeld, separaat zoeken naar onderdeelnummers en -prijzen, verschillende optimalisatiefuncties (denk hierbij aan afwegingen tussen herstellen of vernieuwen van een schadedeel) en een totaal verlies indicator. Deze functies helpen u, met extra informatie en analyses, bij het snel en vakkundig vastleggen van de schade. Het resultaat van AudaID en de invoergegevens AudaPadWeb 3D vormen de basis voor de Audatex Normcalculatie.

De informatie in de Audatex Normcalculatie is afkomstig van de fabrikant van het voertuig en wordt bewerkt en verrijkt met gegevens van het Data Development Centre van Solera en waar nodig aangepast met  Nederlandse praktijkwaarden (PRO-model). De  marktdekking van Audatex is ruim 95%. Voor de overige 5% geeft ABZ u een advies welk vergelijkbaar merk/model gebruikt kan worden bij schadevaststelling (‘Fantoom calculatie’).

ABZ berichtenverkeer zorgt voor de snelle en veilige routering van berichten naar partijen in de schadeketen. Het Digitaal Paspoort zorgt ervoor dat uw gegevens altijd veilg worden getransporteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audatex: meer dan alleen schadecalculatie - Automobielmanagement.nl

Audatex: meer dan alleen schadecalculatie

Met de wereldwijde Audatex standaard kunt u snel, betrouwbaar en genormeerd, op gedetailleerd niveau, voertuigschades vastleggen en calculeren.

De Audatex caluclatie is de basis voor facturatie aan de opdrachtgevers en daarnaast te gebruiken voor dossiervorming, bestelprocessen, managementrapportages en financiële bewijsvoering.

De Audatex Normcalculatie is en blijft een belangrijke schakel in het proces van schadeafhandeling tussen opdrachtgevers, schadeherstelbedrijven en expertisebureaus.

AudaID, AudaPadWeb 3D en ABZ berichtenverkeer bieden een optimale voorbereiding voor de uiteindelijke Audatex normcalculatie en maken de eenvoud van werken compleet. Audatex 2.0 is een bundeling van onze calculatieservices waarmee u in staat bent om op een nog efficiëntere en moderne manier van werken te komen tot een betrouwbare offerte.

Met AudaID legt u, op basis van het kenteken, het juiste merk, model, type en uitvoeringspecificaties vast. Om tot een accurate schadecalculatie te komen is het hebben van de juiste voertuiginformatie namelijk een absolute noodzaak. Een foutief of onvolledig geïdentificeerd voertuig heeft nadelige effecten op de schadevaststelling en op het administratieve afhandelingsproces.

Met interactieve functies in AudaPadWeb heeft u bij het vastleggen van de schade ondersteuning door de 3D-modellen met weergave tot op onderdeelniveau. Daarnaast zijn er verschillende functionaliteiten zoals een calculatievoorbeeld, separaat zoeken naar onderdeelnummers en -prijzen, verschillende optimalisatiefuncties (denk hierbij aan afwegingen tussen herstellen of vernieuwen van een schadedeel) en een totaal verlies indicator. Deze functies helpen u, met extra informatie en analyses, bij het snel en vakkundig vastleggen van de schade. Het resultaat van AudaID en de invoergegevens AudaPadWeb 3D vormen de basis voor de Audatex Normcalculatie.

De informatie in de Audatex Normcalculatie is afkomstig van de fabrikant van het voertuig en wordt bewerkt en verrijkt met gegevens van het Data Development Centre van Solera en waar nodig aangepast met  Nederlandse praktijkwaarden (PRO-model). De  marktdekking van Audatex is ruim 95%. Voor de overige 5% geeft ABZ u een advies welk vergelijkbaar merk/model gebruikt kan worden bij schadevaststelling (‘Fantoom calculatie’).

ABZ berichtenverkeer zorgt voor de snelle en veilige routering van berichten naar partijen in de schadeketen. Het Digitaal Paspoort zorgt ervoor dat uw gegevens altijd veilg worden getransporteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding