FleetRepair focust zich niet alleen op probleemloos schadeherstel maar adviseert grote transporteurs ook over mogelijkheden om schades te beperken om daarmee aanzienlijke kostenbesparingen te bewerkstelligen. Een concept dat Lamboo Repair (Zoetermeer), Persoon Schadeherstel (Bemmel), Roessink Richttechniek (Zwolle) en Jan Voortman Schadeherstel (Ter Aar) kennelijk aanspreekt. Zij hebben zich afgelopen maand aangesloten bij FleetRepair. Daarmee treden zij in de voetsporen van gerenommeerde namen als Ematra, de Dubbeldam Groep en de Beukers Groep, die eerder tot het FleetRepair-netwerk toetraden. Het feit dat grote partijen als de Dubbeldam Groep en Beukers Groep zich al in de opstartfase als partner bij FleetRepair meldden, is voor andere truckschadeherstellers een belangrijk signaal geweest over de kwaliteit van het concept.

"Door de krachten van de FleetRepair-vestigingen te bundelen hebben we gezamenlijk een grotere inkoopkracht waardoor we onze klanten aanzienlijke kostenbesparingen kunnen presenteren", aldus Marc Persoon, directeur van Persoon Schadeherstel. "Een ander belangrijk voordeel dat FleetRepair onze klanten biedt, is dat ze overal in het land bij alle FleetRepair-partners verzekerd zijn van hetzelfde hoge kwaliteitsniveau, prijsniveau en serviceniveau. Als ik kijk naar onze eigen situatie biedt de landelijke dekking van FleetRepair aan ons bedrijf de mogelijkheid om onze activiteiten, die tot dusver regionaal gebonden waren, verder uit te breiden."

Ook in de concrete truckherstelwerkzaamheden zelf wijkt FleetRepair af van de traditionele benadering van schadereparaties. "Wij zien dat merkdealers bij truckschadeherstel vaak automatisch kiezen voor herstel met nieuwe schadedelen, wat de prijs van de reparatie behoorlijk opdrijft", vindt Jeroen Roessink, directeur van Roessink Richttechniek. "De visie van FleetRepair is meer met klanten mee te denken, om iedere afzonderlijke transporteur een individuele, passende oplossing te bieden. Waarbij reparatie met behulp van gebruikte onderdelen in plaats van nieuwe aanzienlijke besparingen oplevert."

Armand van Haasteren, directeur van FleetRepair, is zeer content met de snelheid waarmee FleetRepair uit de startblokken is gekomen. "In amper een half jaar tijd hebben we vanuit het niets een nagenoeg landelijk dekkend netwerk van gerenommeerde truckschadeherstellers opgezet. Daarmee liggen we in lijn met onze doelstelling om per september aanstaande met een volwaardig netwerk écht van start te gaan. In het noordoosten van het land zoeken we nog een truckschadeherstelpartner in de regio Veendam-Emmen, waarmee onze dekking afdoende is om fleetowners altijd een FleetRepair-vestiging in de regio te kunnen bieden."

Begin september is FleetRepair present op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem (3 t/m 5 september). Dit is meteen ook de officiële lancering van FleetRepair in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding