Schadeketen AAS adopteert verkeersveilige rotondes

Rotondes dragen substantieel bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid want in vergelijking met normale kruispunten vinden er op rotondes zeventig procent minder ongelukken plaats. Daarom wil schadeketen AAS rotondes adopteren.

 

Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat rotondes bijdragen aan de verkeerveiligheid. Dus, met de adoptie van de rotonde op de Gemeentenweg – Dongenseweg in Kaatsheuvel onderstreept schadeketen Allround Automotive Solutions (AAS) dit gegeven. De adoptie is één van de activiteiten waarmee de keten deze maand extra aandacht vraagt voor veiligheid in het verkeer, onder het motto ‘voorkomen is beter dan repareren’. AAS is ook een meerjarige samenwerking aangegaan met Veilig Verkeer Nederland. "AAS staat voor honderd procent betrokkenheid bij mens en milieu en daar hoort veiligheid bij", zegt Nicole Spenkelink, directeur van AAS, die de actie schaart binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Wij informeren berijders hoe zij schade kunnen voorkomen. Dat klinkt tegenstrijdig met onze kernactiviteit als autoschadehersteller maar voor ons is dat niet zo. Het is kwestie van verantwoordelijkheid nemen."

De adoptie betekent dat met de financiële bijdrage van AAS rotondes worden onderhouden omdat die voor een substantiële reductie van het aantal ongelukken zorgen. En de eerste geadopteerde rotonde is dus gelegen in Kaatsheuvel. Ook is er in samenwerking met VVN een boekje ontwikkeld met tips en regels rondom veiligheid. Dat boekje wordt verspreid via de schadeherstelbedrijven die bij AAS zijn aangesloten en is binnenkort ook op de site van AAS te downloaden.

In de maand september worden bij alle AAS-schadeherstellers op zaterdagen ‘Open Dagen’ georganiseerd, die helemaal in het teken staan van het thema veiligheid. Tijdens deze Open Dagen kunnen bezoekers workshops volgen over allerlei veiligheidsaspecten maar ook zelf onveilige situaties ervaren op een slipmat of in een rij- of kantelsimulator. Bezoekers leren daarop adequaat te reageren.

Allround Automotive Solutions is een onafhankelijk netwerk van schadeherstelbedrijven, verspreid over heel Nederland. AAS zegt zich van andere schadeketens te onderscheiden door het zelfstandig ondernemerschap in de regio voorop te zetten. De pay-off is ´uw persoonlijke ondernemer in schade´.  Alle bij AAS aangesloten schadeherstelbedrijven hebben als gezamenlijke kernwaarden honderd procent klantgedreven, honderd procent ontzorgen, honderd procent vakmanschap en honderd procent betrokken. Die kernwaarden vormen de basis voor het beste klanttevredenheidscijfer en het hoogste kwaliteitsniveau in de Nederlandse schadebranche, zo meldt AAS.  www.aas-schadeherstel.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Nu er nog voor zorgen dat gemeenten op een uniforme wijze rotondes aanleggen en je niet ineens verrast wordt door fietsers die rechtsom rijden en dan weer wel/niet voorrang hebben.

Geplaatst door: van Zanten op

Allen een idioot is in de schadebranche voor verkeersveiligheid, wij moeten het hebben van zoveel mogenlijk schades,en dus niet van veilige voorzieningen snelheids beperkingen e.d
Dus AAS juli willen ook zoveel mogenlijk schades,en doe maar niet of julli mens en milieu belangrijk vinden.

Geplaatst door: Johan op
Schadeketen AAS adopteert verkeersveilige rotondes - Automobielmanagement.nl

Schadeketen AAS adopteert verkeersveilige rotondes

Rotondes dragen substantieel bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid want in vergelijking met normale kruispunten vinden er op rotondes zeventig procent minder ongelukken plaats. Daarom wil schadeketen AAS rotondes adopteren.

 

Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat rotondes bijdragen aan de verkeerveiligheid. Dus, met de adoptie van de rotonde op de Gemeentenweg – Dongenseweg in Kaatsheuvel onderstreept schadeketen Allround Automotive Solutions (AAS) dit gegeven. De adoptie is één van de activiteiten waarmee de keten deze maand extra aandacht vraagt voor veiligheid in het verkeer, onder het motto ‘voorkomen is beter dan repareren’. AAS is ook een meerjarige samenwerking aangegaan met Veilig Verkeer Nederland. "AAS staat voor honderd procent betrokkenheid bij mens en milieu en daar hoort veiligheid bij", zegt Nicole Spenkelink, directeur van AAS, die de actie schaart binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Wij informeren berijders hoe zij schade kunnen voorkomen. Dat klinkt tegenstrijdig met onze kernactiviteit als autoschadehersteller maar voor ons is dat niet zo. Het is kwestie van verantwoordelijkheid nemen."

De adoptie betekent dat met de financiële bijdrage van AAS rotondes worden onderhouden omdat die voor een substantiële reductie van het aantal ongelukken zorgen. En de eerste geadopteerde rotonde is dus gelegen in Kaatsheuvel. Ook is er in samenwerking met VVN een boekje ontwikkeld met tips en regels rondom veiligheid. Dat boekje wordt verspreid via de schadeherstelbedrijven die bij AAS zijn aangesloten en is binnenkort ook op de site van AAS te downloaden.

In de maand september worden bij alle AAS-schadeherstellers op zaterdagen ‘Open Dagen’ georganiseerd, die helemaal in het teken staan van het thema veiligheid. Tijdens deze Open Dagen kunnen bezoekers workshops volgen over allerlei veiligheidsaspecten maar ook zelf onveilige situaties ervaren op een slipmat of in een rij- of kantelsimulator. Bezoekers leren daarop adequaat te reageren.

Allround Automotive Solutions is een onafhankelijk netwerk van schadeherstelbedrijven, verspreid over heel Nederland. AAS zegt zich van andere schadeketens te onderscheiden door het zelfstandig ondernemerschap in de regio voorop te zetten. De pay-off is ´uw persoonlijke ondernemer in schade´.  Alle bij AAS aangesloten schadeherstelbedrijven hebben als gezamenlijke kernwaarden honderd procent klantgedreven, honderd procent ontzorgen, honderd procent vakmanschap en honderd procent betrokken. Die kernwaarden vormen de basis voor het beste klanttevredenheidscijfer en het hoogste kwaliteitsniveau in de Nederlandse schadebranche, zo meldt AAS.  www.aas-schadeherstel.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Nu er nog voor zorgen dat gemeenten op een uniforme wijze rotondes aanleggen en je niet ineens verrast wordt door fietsers die rechtsom rijden en dan weer wel/niet voorrang hebben.

Geplaatst door: van Zanten op

Allen een idioot is in de schadebranche voor verkeersveiligheid, wij moeten het hebben van zoveel mogenlijk schades,en dus niet van veilige voorzieningen snelheids beperkingen e.d
Dus AAS juli willen ook zoveel mogenlijk schades,en doe maar niet of julli mens en milieu belangrijk vinden.

Geplaatst door: Johan op