Volgens Frits Huffnagel, voorzitter Focwa Schadeherstel, is de introductie van Hiqure "niet goed geweest en moet ze beter. Wij hebben geleerd en het is tijd voor een frisse herstart."

Het essentiële verschil tussen Hiqure en de huidige procesnormeringen zoals ISO, KZS en Eurogarantborging, is volgens Huffnagel dat Hiqure een productnormering is. "Het gaat om het eindresultaat en dat is een auto die na herstel weer volledig veilig is." Als voorproefje lanceert Focwa op www.hiqure.nl een animatie die ingaat op de ‘mythe’ dat de huidige normeringen goed genoeg zijn.

Op 9 oktober, de dag van het Focwa-congres, start een speciale website voor Hiqure waar alle belanghebbenden de "juiste informatie" vinden en waarmee schadeherstelbedrijven geholpen worden bij het invoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding