Hartsant presenteerde de Hique-onderdelen vorige week tijdens de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs te Hardenberg. Directeur André Bakker: "Tachtig procent van de onderdelen die wij leveren aan de schadeherstellers zijn gecertificeerd gelijkwaardige onderdelen. Die certificering geschiedt door het Spaanse insituut Centro Zaragoza en is de meest uitgebreide. Niet alleen wordt gekeken naar de pasvorm, maar ook naar botsvastheid en de samenstelling van de gebruikte materialen. Wij gaan voor een A-product dat kwalitatief gelijkwaardig is aan originele onderdelen. En het werkt twee kanten op: het geeft aan dat onze QMatch-schadedelen even goed zijn als originele onderdelen en het geeft een boost aan Hiqure."

Met de QMatch-productlijn voorziet Hartsant in tachtig procent van de vraag naar schadedelen. Het streven is om daar 100 procent van te maken. Hartsant, onderdeel van de Sator Holding, wordt daarbij geholpen door de strategie van het internationaal opererende LKQ, sinds 1 mei eigenaar van Sator. Bakker: "Bij LKQ wil men in Europa vol gas geven in schadeherstel. Wij willen dan ook totaalleverancier worden voor de branche. Volgend jaar al willen we, als we geen vervangend onderdeel kunnen aanbieden, zelfs originele onderdelen aanbieden. Ook komen we volgend jaar met een levenslange garantie voor onze QMatch-onderdelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding