Dit verwacht de Rabobank in haar periodieke Cijfers en Trends. De bank constateert ook dat de de Hiqure kwaliteitsnorm inmiddels zijn weg vindt naar de schadeherstellers, maar hen wel dwingt om keuzes te maken: "Als hij Eurogarant-schadehersteller wil blijven, zijn extra investeringen nodig in het opleiden van personeel, materiaal en processen. Is de focus gericht op de niet gestuurde schadestroom dan is regionale samenwerking een strategie om voldoende werk te krijgen."
Volgens de Rabobank is bedrijfsopvolging bij (veelal kleinere) familiebedrijven een toenemend probleem in de schadeherstelbranche, nog versterkt door de bestaande overcapaciteit. Het aantal schadeherstelbedrijven zal daarom de komende jaren naar de mening van de Rabobank verder afnemen maar het zal langzaam gaan "omdat veel schadeherstelbedrijven nog kunnen terugvallen op in het verleden opgebouwd vermogen."

De Rabobank benadrukt dat het voor de branche van groot belang is dat gekwalificeerd personeel behouden blijft: "Behoud van ervaren personeel en instroom van jonge mensen zal gestimuleerd moeten worden om op lange termijn de kwaliteit van het herstelwerk te kunnen blijven waarborgen." (bron: autoschadeportaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding