Dit blijkt uit onderzoek van AkzoNobel in samenwerking met Direct Research, gehouden ter promotie van stickerfix, een krasbedekkende c.q. preventieve folie van AkzoNobel.

Van de 583 ondervraagde automobilisten (51 procent man) gaf 88 procent aan wel eens een kras op zijn voertuig te  hebben gehad. Deze wordt volgens het onderzoek vaak veroorzaakt door een andere weggebruiker (37 procent). Wanneer een kras diep is of roestvorming ontstaat, wendt men zich voornamelijk tot een autoschadebedrijf. 65 procent van de automobilisten laat een kras op de auto uiteindelijk zitten.

Parkeergarages en het stadscentrum zijn de plekken waar een grote kans op krasschade is. De schade ontstaat volgens de respondenten voornamelijk door de sleutelbos en derden. Parkeerterreinen staan ook hoog in de lijst: 31 procent geeft aan bang te zijn voor bekrassing op een groot terrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding