De online vraagbaak speelt in op aspecten van de bedrijfsvoering in de schadewerkplaats.  Over HiQuRe, opleidingen en CNG (aardgas) zijn bijvoorbeeld al artikelen te vinden. De informatie wordt uitgebreid en aangevuld naargelang er vragen uit de markt komen.

Een van de initiatiefnemers is Thea van Zevenbergen, actief op het gebied van opleidingen in de branche. "Het leek het ons een goed idee om een platform te creëren waar degene die verantwoordelijk is voor de bedrijfsprocessen zijn vragen kan neerleggen. Deels beantwoord door experts op het platform, deels beantwoord door de andere leden van het platform."

Voor de topics op werkplaatscafe.nl is een brede insteek gekozen, licht mede-initiatiefnemer Elske van de Fliert toe. "Want natuurlijk komt de HiQuRe norm voor Focwa Eurogarantbedrijven sneller dan we willen op ons af. Maar ook alternatieve brandstoffen en elektrisch rijden staan steeds meer in de belangstelling. Ook hiervoor zal de schadewerkplaats uitgerust moeten zijn. Of in ieder geval weten hoe ze moet handelen als dergelijke voertuigen binnen worden gebracht."

De derde pijler onder de website is Gijs Pippel, eigenaar van een bedrijf in autoschadeherstel en schrijven van eigen software en andere programmatuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding