Dat meldt AutoScout24 op basis van onderzoek bij dertigduizend inwoners van Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje. Van de ondervraagde Nederlanders zegt een vijfde een kleine schade nog op dezelfde dag te laten herstellen. Bij de Belgen doet meer dan de helft dat. De meeste Nederlanders (veertig procent) maken binnen zeven dagen een afspraak om de schade te laten herstellen.

Gevraagd naar welke accessoires per se onderdeel moeten zijn van een droomauto noemen Nederlanders cruise control het vaakst. Ook lichtmetalen velgen, een parkeerhulp en de trekhaak zijn populair. Dat laatste onderdeel geniet in vergelijking met de andere landen in ons land zelfs de meeste populariteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding