Dat heeft het Amerikaanse PPG Industries, lakken- en coatingsfabrikant, laten uitrekenen. De tweede favoriete autokleur is zwart met 18 procent gevolgd door zilver en grijs die elk 13 procent halen. Zilver verliest echter snel terrein, want dat stond twee jaar geleden nog op 20 procent, tekent PPG aan. De grote stijgers zijn wat wel wordt genoemd de natuurlijke kleuren zoals beige, geel, oranje of kastanjebruin. Die hebben samen nu 10 procent van de markt ‘in handen’. Ook rood is in opkomst met momenteel een aandeel van 9 procent.

PPG geeft ook een onderverdeling per werelddeel. Europa volgt het wereldwijde beeld met wit, zwart en grijs in die volgorde als favoriete kleuren. In Zuid-Amerika en Azië is wit nog populairder dan elders want daar is bijna één op de drie nieuwe auto’s in die kleur gespoten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding