Eekhout meldde zijn vertrek afgelopen vrijdag en Van de Waerdt vandaag in door hen uitgebrachte persverklaringen. Beiden wijzen naar onenigheid over de wijze van besturen, hoge declaraties en "onethisch handelen" door interim-voorzitter Denis Maessen.

Van de Waerdt hekelt in zijn verklaring "de wijze waarop er wordt omgegaan met procedures en regels, maar ook de wijze waarop wordt omgegaan met mensen van het secretariaat." Binnen de brancheorganisatie zouden de belangen van ketens, groepen en dealers voorop staan. "Er rest mij niets anders dan af te treden. Dat doet pijn, des te meer pijn in een situatie waarbij onze branche en nu door de niet transparante opstelling van Maessen voor zware tijden staat."

De vrijdag jl. afgetreden Eekhout zegt geen verantwoordelijkheid te willen dragen voor de handelingen en gedragingen van organisatieconsultant Denis Maessen en de overige personen die het Algemeen Bestuur vormen. Procedures en regels zouden structureel niet in acht worden genomen en overtreden. Ook spreekt hij van een torenhoog en exorbitant declaratiegedrag van Maessen: "Hoe moet je dit verkopen aan je achterban? Dat kan en wil ik ook niet verantwoorden." Eekhout refereert aan diverse kritische opmerkingen van zijn kant waarmee niets zou zijn gedaan. "Ik neem dus geen verantwoordelijkheid voor de handelingen en gedragingen van Maessen en de overige bestuurders van het Algemeen Bestuur."

In een reactie zegt Maessen zich niet te herkennen in de geschetste aantijgingen. "Alle bestuursleden gaan in goede verstandhouding met elkaar om. Het declaratiegedrag is zoals we dat zijn overeengekomen en voldoet aan de redelijkheidsnormen."

(bron: Autoschadeportaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding