Eekhout zou zijn verplichting tot geheimhouding hebben geschonden. Om te rectificeren moet hij persoonlijk met Maessen contact zoeken. Laat hij dit na, dan wordt hem het lidmaatschap van de branchevereniging ontnomen. Ook zou de brief melden dat de juridische acties "op kosten van al mijn Focwa-collega’s" gebeuren.

Jeroen Eekhout trad medio februari af. In een toelichting schreef hij dat binnen het Focwa-bestuur procedures en regels structureel niet in acht worden genomen en overtreden. Verder verweet hij Maessen een "torenhoog en exorbitant declaratiegedrag." Afgelopen vrijdag ontvang Eekhout een juridisch schrijven van Focwa, wat hem nu noopt tot de volgende ‘algemene mededeling’: "Wat is de onwaarheid die ik heb zou hebben gezegd, dat vraag ik mij af." Hij zegt "op basis van mijn vrijheid van meningsuiting" een verklaring te hebben gegeven over zijn aftreden. "Ik heb daarbij niks onwaars over mijn motief tot het ter beschikking stellen van mijn positie gezegd. Nu moet ik blijkbaar wat zeggen wat niet waar is. De feiten en de waarheid verdraaien omdat dit wordt geëist."

Eekhout werd medio oktober 2014 op het Focwa-congres benoemd tot lid van het algemeen bestuur.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding