ARN: Recyclingbijdrage 2016 blijft gehandhaafd

In 2016 blijft de recyclingbijdrage hetzelfde als vorig jaar, namelijk 45 euro (incl. BTW) per nieuw verkochte auto. Ook de beheerbijdragen voor Li-ion accu’s voor hybride en vol elektrische auto’s zijn ongewijzigd. Dit laat ARN weten.

De recyclingbijdrage maakt het mogelijk om aan de wettelijke verplichting te voldoen om in 2015 een recyclingprestatie van 95 procent te realiseren. Om de wettelijke verplichting te halen werkt ARN samen met ruim driehonderd bedrijven in de keten van oude auto’s. "Ook de PST-fabriek speelt een daarin belangrijke rol", aldus ARN.
Daarnaast int men een beheerbijdrage voor accu’s en batterijen voor auto’s en NiMH accu’s voor hybride auto’s. Ook deze blijft gelijk aan die van 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ARN: Recyclingbijdrage 2016 blijft gehandhaafd - Automobielmanagement.nl

ARN: Recyclingbijdrage 2016 blijft gehandhaafd

In 2016 blijft de recyclingbijdrage hetzelfde als vorig jaar, namelijk 45 euro (incl. BTW) per nieuw verkochte auto. Ook de beheerbijdragen voor Li-ion accu’s voor hybride en vol elektrische auto’s zijn ongewijzigd. Dit laat ARN weten.

De recyclingbijdrage maakt het mogelijk om aan de wettelijke verplichting te voldoen om in 2015 een recyclingprestatie van 95 procent te realiseren. Om de wettelijke verplichting te halen werkt ARN samen met ruim driehonderd bedrijven in de keten van oude auto’s. "Ook de PST-fabriek speelt een daarin belangrijke rol", aldus ARN.
Daarnaast int men een beheerbijdrage voor accu’s en batterijen voor auto’s en NiMH accu’s voor hybride auto’s. Ook deze blijft gelijk aan die van 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding