Beide organisaties zeggen zich zorgen te maken dat het vakmanschap rond restauratie en onderhoud van oldtimers verdwijnt:

"Het is zaak dat klassieke voertuigen regelmatig en met kennis van zaken onderhouden worden", zo melden de organisaties. "Specifieke scholing van de volgende generatie van jongeren met passie voor klassiekers is daarom meer dan ooit nodig." Restauratie vereist vakmanschap en kennis van de oorspronkelijke toegepaste technieken en materialen. Belangrijk is dat auto’s tot in detail gerestaureerd kunnen worden, zo vinden ze: "Ons mobiel erfgoed wordt gevormd door rijdende kunstwerken en daarvan kunnen we dankzij perfecte restauraties en optimaal onderhoud door specialistische bedrijven nog lang van blijven genieten."

Dutch Car Restorers Association staat voor behoud van kennis van restauratie en onderhoud van klassiekers. De vereniging telt 35 aangesloten bedrijven en valt onder Focwa Specialisten. FEHAC is de federatie van clubs met historische voertuigen en heeft het secretariaat in Bunnik. Deze federatie vindt het belangrijk dat de voertuigeigenaren goede bedrijven weten te vinden voor de restauratie en het onderhoud van hun oldtimer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding