Tesla houdt ook schadeherstel en reparaties graag in eigen hand door uitsluitend met erkende garages te werken en het personeel daar ook zelf op te leiden. Maar die garages kunnen dat kennelijk niet altijd aan, ook al omdat het er meestal maar één per stad of regio is. Bovendien duurt het soms tijden voordat Tesla zelf de bestelde onderdelen daadwerkelijk levert.

Wachttijd acht maanden 

Eén Amerikaanse bezitter van een Model S, die ook een korte tijd bij het bedrijf heeft gewerkt, vertelde onlangs in een blog dat hij nu acht maanden wacht op herstel van zijn van achteren aangereden auto. "Mijn Tesla repareren is een absolute nachtmerrie geworden en dat is vooral Tesla’s fout." Tesla erkent de problemen en stelt ‘dat we actief aan de gang zijn om de reparatietijden korter te maken’. Een woordvoerder voegt daar echter wel aan toe dat de problemen met de in de blog beschreven Tesla ‘grotendeels te wijten zijn aan het herstelbedrijf zelf’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding