Inshared: ‘Minste autoschades op zondag’

Op zondag komen er het minst vaak autoschades voor. Dit blijkt uit een analyse van verzekeraar Inshared.

Inshared: 'Minste autoschades op zondag'

Geclaimde ongelukken

Uit deze analyse bleek dat 8% van het aantal geclaimde ongelukken op zondag plaatsvindt. De meeste ongelukken gebeuren op vrijdag (17%), gevolgd door dinsdag en donderdag (beide 15%). Bij de verzekeraar zijn er op zondag 40% minder autoschades dan de rest van de week. En in het weekend (zaterdag en zondag) is dat 25%.

Met een laaghangende zon is het risico op een aanrijding een stuk groter: "Er zijn dan 20% meer aanrijdingen in de ochtendspits. Door een laaghangende zon tijdens de avondspits worden er 17% meer fietsers en voetgangers aangereden en 7% meer dieren." 

Groningen veiligst

In de provincie Groningen is het verkeersrisico het laagst, er zijn 21,8 verkeersclaims per 1000 inwoners. Het hoogste verkeersrisico kent Noord-Brabant, met 37,5 claims. In bijna alle provincies steeg het aantal verkeersclaims ten opzichte van voorgaande jaren, alleen in Limburg bleef het gelijk. In 2015 steeg het totaal aantal verkeersclaims met 6,5%.

De meeste ongelukken gebeuren vlak na de schoolvakanties. In oktober, november en december worden de meeste autoschades geclaimd. November is de slechtste maand om te rijden: "’s Avonds wordt het eerder donker, er zijn meer files en daardoor ook meer ongelukken."

Inshared: ‘Minste autoschades op zondag’ - Automobielmanagement.nl

Inshared: ‘Minste autoschades op zondag’

Op zondag komen er het minst vaak autoschades voor. Dit blijkt uit een analyse van verzekeraar Inshared.

Inshared: 'Minste autoschades op zondag'

Geclaimde ongelukken

Uit deze analyse bleek dat 8% van het aantal geclaimde ongelukken op zondag plaatsvindt. De meeste ongelukken gebeuren op vrijdag (17%), gevolgd door dinsdag en donderdag (beide 15%). Bij de verzekeraar zijn er op zondag 40% minder autoschades dan de rest van de week. En in het weekend (zaterdag en zondag) is dat 25%.

Met een laaghangende zon is het risico op een aanrijding een stuk groter: "Er zijn dan 20% meer aanrijdingen in de ochtendspits. Door een laaghangende zon tijdens de avondspits worden er 17% meer fietsers en voetgangers aangereden en 7% meer dieren." 

Groningen veiligst

In de provincie Groningen is het verkeersrisico het laagst, er zijn 21,8 verkeersclaims per 1000 inwoners. Het hoogste verkeersrisico kent Noord-Brabant, met 37,5 claims. In bijna alle provincies steeg het aantal verkeersclaims ten opzichte van voorgaande jaren, alleen in Limburg bleef het gelijk. In 2015 steeg het totaal aantal verkeersclaims met 6,5%.

De meeste ongelukken gebeuren vlak na de schoolvakanties. In oktober, november en december worden de meeste autoschades geclaimd. November is de slechtste maand om te rijden: "’s Avonds wordt het eerder donker, er zijn meer files en daardoor ook meer ongelukken."