Sneeuw veroorzaakte 10 tot 20% meer ongevallen

De sneeuw van de afgelopen dagen heeft voor flink meer ongevallen gezorgd in het verkeer. Maar de stijging viel volgens de ANWB mee omdat er goed gewaarschuwd was voor het slechte weer. Daarom gingen er minder mensen de weg op.

Het Verbond van Verzekeraars heeft op basis van historische gegevens berekend dat tot 5 cm sneeuwval, zoals maandag het geval was, 10 tot 20 procent extra verkeersongevallen oplevert. Bij meer dan 5 cm sneeuw kan dat tot 50 procent oplopen, ofwel een aantal van 3.750: "De extra schadelast kan in dat geval 1,5 tot enkele miljoenen euro’s bedragen", aldus het Verbond van Verzekeraars. "Op een normale dag zijn er ongeveer 2.500 verkeersongevallen."

Code rood

Vanwege de sneeuw en gladheid gaf het KNMI code rood af. Sinds 2010 was dit de dertiende keer dat er code rood was uitgeroepen. Maar volgens het Verbond is pas over enkele weken bekend zijn wat de precieze gevolgen zijn van de sneeuwval van afgelopen dagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sneeuw veroorzaakte 10 tot 20% meer ongevallen - Automobielmanagement.nl

Sneeuw veroorzaakte 10 tot 20% meer ongevallen

De sneeuw van de afgelopen dagen heeft voor flink meer ongevallen gezorgd in het verkeer. Maar de stijging viel volgens de ANWB mee omdat er goed gewaarschuwd was voor het slechte weer. Daarom gingen er minder mensen de weg op.

Het Verbond van Verzekeraars heeft op basis van historische gegevens berekend dat tot 5 cm sneeuwval, zoals maandag het geval was, 10 tot 20 procent extra verkeersongevallen oplevert. Bij meer dan 5 cm sneeuw kan dat tot 50 procent oplopen, ofwel een aantal van 3.750: "De extra schadelast kan in dat geval 1,5 tot enkele miljoenen euro’s bedragen", aldus het Verbond van Verzekeraars. "Op een normale dag zijn er ongeveer 2.500 verkeersongevallen."

Code rood

Vanwege de sneeuw en gladheid gaf het KNMI code rood af. Sinds 2010 was dit de dertiende keer dat er code rood was uitgeroepen. Maar volgens het Verbond is pas over enkele weken bekend zijn wat de precieze gevolgen zijn van de sneeuwval van afgelopen dagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding