In De Branchemonitor Schadesector 2018-2030 is een uitgebreide analyse gemaakt van de schadesector in Nederland. Ook is er een prognose opgesteld hoe het schadevolume (omzet in euro’s) zich in de jaren 2018-2030 gaat ontwikkelen.

Verrassend genoeg is de uitkomst dat de schadelast voor verzekeraars vooralsnog zal stijgen. Meest opvallende conclusie is dat door meerdere oorzaken ADAS-systemen niet doen wat ze beloven. Voor de automotive sector als geheel worden verder grote veranderingen verwacht door de ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit, de (semi) autonome auto, car sharing en elektrificering van het wagenpark (CASE).

De Branchemonitor Schadesector 2018-2030 is een coproductie van Automotive Insiders en Oude Essink Business-Advies in samenwerking met Solera.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding