Momenteel worden er interviews gehouden met de verantwoordelijke personen bij importeurs, waarmee inzicht wordt verkregen in de eisen die de merken stellen aan opleidingen, kennis, apparatuur en de bijbehorende investeringen. Daarnaast wil Bovag meer weten over de juridische kaders, onderliggende contracten, eventuele mededingingsrechtelijke beperkingen.Tevens worden beschikbare alternatieve opleidingen en trainingen in het onderzoek meegenomen.

Inzicht in onderscheid

De centrale vraag is in welke mate een merkerkenning de kwaliteit en veiligheid van het schadeherstel garandeert. De uitkomsten van het onderzoek moeten Bovag en zijn leden inzicht geven in het onderscheid tussen de erkenningen.

Zomer

Het doel is om deze zomer de resultaten te presenteren, waarbij men benadrukt dat er geen ranglijst wordt gemaakt of waardeoordeel wordt gegeven. De verschillende erkenningen zullen daar waar mogelijk objectief worden beoordeeld op de punten die met elkaar vergeleken kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding