Aantal studenten in carrosseriebranche blijft stijgen

Het aantal studenten dat zich heeft ingeschreven bij een ROC voor een opleiding in de carrosseriebranche is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van DUO.

Bovag geeft advies rond coronavirus, RDW schakelt terug

Tegelijkertijd hebben 351 jongeren in 2019 hun diploma gehaald ten opzicht van 342 in 2018. De nieuwe instroom van studenten zorgt ervoor dat er momenteel 1.239 studenten in de carrosseriebranche worden opgeleid. Een mooie uitdaging voor de branche om ervoor te zorgen dat deze groep ook hun diploma zal behalen.

Uitdagingen schadeherstelsector

“De instroom van kwalitatief technisch geschoold personeel is met stip één van de grootste uitdagingen in de schadeherstelsector. Goed geschoolde vakmannen en -vrouwen zijn onontbeerlijk om de kwaliteit van het herstel te kunnen blijven borgen. Focwa is dan ook erg verheugd met deze forse stijging”, zegt directeur Femke Teeling. “Ik denk wel dat we nu kunnen spreken van een trendbreuk. Voor het derde jaar op rij kennen we een aanzienlijke stijging van het aantal studenten in de schadeherstelsector.”

Deze trendbreuk is volgens Teeling te wijten aan een combinatie van factoren. Zo heeft de hele sector de afgelopen jaren veel energie gestoken in een steeds betere samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. “Niet voor niets organiseert Focwa samen met de MBO-raad jaarlijks een bijeenkomst met alle ROC’s die schadeherstelopleidingen aanbieden om de samenwerking te bevorderen. We verbinden ROC’s met Focwa-bedrijven en stimuleren via de online campagne www.ikwordschadehersteller.nl het geven van gastlessen en stages om jongeren te enthousiasmeren voor het vakmanschap van de schadehersteller. Daarnaast maakt de nieuwe cao de sector ook aantrekkelijker. Het is in ieder geval geen reden meer om niet te kiezen voor ons beroep”, meent Teeling.

Aantal studenten in carrosseriebranche blijft stijgen - Automobielmanagement.nl

Aantal studenten in carrosseriebranche blijft stijgen

Het aantal studenten dat zich heeft ingeschreven bij een ROC voor een opleiding in de carrosseriebranche is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van DUO.

Bovag geeft advies rond coronavirus, RDW schakelt terug

Tegelijkertijd hebben 351 jongeren in 2019 hun diploma gehaald ten opzicht van 342 in 2018. De nieuwe instroom van studenten zorgt ervoor dat er momenteel 1.239 studenten in de carrosseriebranche worden opgeleid. Een mooie uitdaging voor de branche om ervoor te zorgen dat deze groep ook hun diploma zal behalen.

Uitdagingen schadeherstelsector

“De instroom van kwalitatief technisch geschoold personeel is met stip één van de grootste uitdagingen in de schadeherstelsector. Goed geschoolde vakmannen en -vrouwen zijn onontbeerlijk om de kwaliteit van het herstel te kunnen blijven borgen. Focwa is dan ook erg verheugd met deze forse stijging”, zegt directeur Femke Teeling. “Ik denk wel dat we nu kunnen spreken van een trendbreuk. Voor het derde jaar op rij kennen we een aanzienlijke stijging van het aantal studenten in de schadeherstelsector.”

Deze trendbreuk is volgens Teeling te wijten aan een combinatie van factoren. Zo heeft de hele sector de afgelopen jaren veel energie gestoken in een steeds betere samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. “Niet voor niets organiseert Focwa samen met de MBO-raad jaarlijks een bijeenkomst met alle ROC’s die schadeherstelopleidingen aanbieden om de samenwerking te bevorderen. We verbinden ROC’s met Focwa-bedrijven en stimuleren via de online campagne www.ikwordschadehersteller.nl het geven van gastlessen en stages om jongeren te enthousiasmeren voor het vakmanschap van de schadehersteller. Daarnaast maakt de nieuwe cao de sector ook aantrekkelijker. Het is in ieder geval geen reden meer om niet te kiezen voor ons beroep”, meent Teeling.