ABS autoherstel: voor iedere autoschade de juiste dokter

brand story

Moderne auto’s zitten boordevol complexe technieken. Dit betekent automatisch dat schadeherstel complexer wordt. ABS autoherstel speelt in op deze ontwikkelingen met digitale competentieregistratie. “Zekerheid van kwaliteit verbeteren, wordt de komende jaren zeer belangrijk!”

Nico Stolk, directeur van de coöperatie ABS autoherstel, is blij dat dit gesprek in deze tijden van corona kan gaan over groeien en beter worden in schadeherstel. “Onze 76 vestigingen zijn de coronacrisis tot nu toe goed door gekomen. Dat is heel prettig om te kunnen vertellen.”

Toekomst

ABS autoherstel richt haar blik dan ook op de toekomst en wil in 2021 een volgende stap zetten in de professionalisering van de diensten. “Nu de auto’s steeds complexer worden, gaat het de komende jaren om kennis, vakmanschap en data.” ABS autoherstel speelt hier al een aantal jaren op in door het aanbieden van een reparatiehandleiding. Het begint bij het raadplegen van de juiste fabrieksinformatie, zodra een schade in Audatex wordt gecalculeerd. “Nu zijn we toe aan de volgende stap: de juiste competenties koppelen aan de reparatieklus.” ABS autoherstel heeft daarom een systeem ontwikkeld, waarin de database met de opleidingspaspoorten per medewerker wordt gekoppeld aan de reparatiechecklist. “Op deze manier kunnen we altijd aantonen dat een reparatie door de juiste medewerker is gedaan, of door een medewerker met de juiste kwalificaties is gecheckt.”

Bewijzen

Dit biedt bij veiligheidskritische schades de mogelijkheid om de kwaliteit van het schadeherstel vast te leggen en te bewijzen. Dit zijn niet alleen grote schades waarbij dragende delen zijn geraakt, maar ook schades waarbij ADAS-systemen zijn betrokken. “In deze volgende fase leggen we vast dat de medewerker met de juiste kennis en ervaring aan die betreffende auto heeft gewerkt. Bewijzen en vastleggen van kwaliteit wordt een steeds groter thema. Richting de verzekeraar en voertuigeigenaar, maar ook in een groter perspectief bij claims als het voertuig opnieuw schade oploopt.” Stolk ziet het als een belangrijke taak om de aangesloten autoschadebedrijven ook op dit vlak toekomstbestendig te maken. “Hierbij hoort slimme ICT, maar ook zeker een mentaliteitsverandering.”

Gefaseerd steeds duurzamer

ABS Autoherstel stimuleert haar leden om hun totale bedrijfsvoering te verduurzamen. “De wereld om ons heen vraagt erom”, weet directeur Nico Stolk. “Het is belangrijk dat wij als ABS bijdragen aan het verlagen van de CO2-footprint.” Vanuit het hoofdkantoor worden de aangesloten ondernemers geholpen om te verduurzamen. “Zonnepanelen zijn een goed startpunt. Hybrides of EV’s als leenauto’s is ook goed te realiseren.” Een andere stap is het kiezen voor nieuwe technieken en nieuwe lakken, die sneller en bij lagere temperatuur drogen. “Zo bespaar je veel energie in de spuitcabine.”

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2020.

ABS autoherstel: voor iedere autoschade de juiste dokter - Automobielmanagement.nl

ABS autoherstel: voor iedere autoschade de juiste dokter

brand story

Moderne auto’s zitten boordevol complexe technieken. Dit betekent automatisch dat schadeherstel complexer wordt. ABS autoherstel speelt in op deze ontwikkelingen met digitale competentieregistratie. “Zekerheid van kwaliteit verbeteren, wordt de komende jaren zeer belangrijk!”

Nico Stolk, directeur van de coöperatie ABS autoherstel, is blij dat dit gesprek in deze tijden van corona kan gaan over groeien en beter worden in schadeherstel. “Onze 76 vestigingen zijn de coronacrisis tot nu toe goed door gekomen. Dat is heel prettig om te kunnen vertellen.”

Toekomst

ABS autoherstel richt haar blik dan ook op de toekomst en wil in 2021 een volgende stap zetten in de professionalisering van de diensten. “Nu de auto’s steeds complexer worden, gaat het de komende jaren om kennis, vakmanschap en data.” ABS autoherstel speelt hier al een aantal jaren op in door het aanbieden van een reparatiehandleiding. Het begint bij het raadplegen van de juiste fabrieksinformatie, zodra een schade in Audatex wordt gecalculeerd. “Nu zijn we toe aan de volgende stap: de juiste competenties koppelen aan de reparatieklus.” ABS autoherstel heeft daarom een systeem ontwikkeld, waarin de database met de opleidingspaspoorten per medewerker wordt gekoppeld aan de reparatiechecklist. “Op deze manier kunnen we altijd aantonen dat een reparatie door de juiste medewerker is gedaan, of door een medewerker met de juiste kwalificaties is gecheckt.”

Bewijzen

Dit biedt bij veiligheidskritische schades de mogelijkheid om de kwaliteit van het schadeherstel vast te leggen en te bewijzen. Dit zijn niet alleen grote schades waarbij dragende delen zijn geraakt, maar ook schades waarbij ADAS-systemen zijn betrokken. “In deze volgende fase leggen we vast dat de medewerker met de juiste kennis en ervaring aan die betreffende auto heeft gewerkt. Bewijzen en vastleggen van kwaliteit wordt een steeds groter thema. Richting de verzekeraar en voertuigeigenaar, maar ook in een groter perspectief bij claims als het voertuig opnieuw schade oploopt.” Stolk ziet het als een belangrijke taak om de aangesloten autoschadebedrijven ook op dit vlak toekomstbestendig te maken. “Hierbij hoort slimme ICT, maar ook zeker een mentaliteitsverandering.”

Gefaseerd steeds duurzamer

ABS Autoherstel stimuleert haar leden om hun totale bedrijfsvoering te verduurzamen. “De wereld om ons heen vraagt erom”, weet directeur Nico Stolk. “Het is belangrijk dat wij als ABS bijdragen aan het verlagen van de CO2-footprint.” Vanuit het hoofdkantoor worden de aangesloten ondernemers geholpen om te verduurzamen. “Zonnepanelen zijn een goed startpunt. Hybrides of EV’s als leenauto’s is ook goed te realiseren.” Een andere stap is het kiezen voor nieuwe technieken en nieuwe lakken, die sneller en bij lagere temperatuur drogen. “Zo bespaar je veel energie in de spuitcabine.”

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2020.