Ecars Europe uit Rosmalen heeft van het Italiaanse EVF SpA het importeurschap voor het elektrische bedrijfswagenprogramma Faam verkregen. Het is van origine fabrikant van tractiebatterijen maar het bedrijf bouwt sinds een aantal jaren onder eigen label en in samenwerking met Magneti Marelli elektrische bedrijfsauto’s.

 

De verkoop vindt plaats via het eigen dealernetwerk van Ecars Europe:  de Emobility Centers met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Meerkerk. In de regio’s waar nog geen Emobility Center is gevestigd, zorgt Ecars Europe zelf voor de verkoop. De service en het onderhoud vindt in dat geval plaats vanuit haar eigen mobiele servicewerkplaats. 

 

Ecars Europe werkt voor de opbouw van de auto’s samen bekende Nederlandse leveranciers als CityBox Nederland uit Lopik, DHollandia, leverancier van hydraulische laadkleppen en het Italiaanse Henschel voor de laadbakken en de kipperinstallaties. De Waardenburgse carrosseriebouwer Hastog-Est draagt zorg voor een correcte opbouw evenals de verdere aanpassingen aan de wensen van de klant.

 

Het voertuigenprogramma bestaat uit de Smile, een ultra light commercial vehicle (ulcv) voor microdistributie in de binnensteden; de Ecomile, een lichte bestelauto voor lokaal en regionaal fijndistributiewerk met een laadvermogen van 1.300 kilo en het paradepaardje van de Faam-vloot, namelijk de Jolly 2000. Deze bedrijfswagen valt in de voertuigcategorie tot 3,5 ton en heeft een autonomie tot 120 kilometer. De topsnelheden van de drie bedrijfswagens bedragen respectievelijk 45, 80 en 100 kilometer per uur.

 

Faam zegt ook de brandstofcel productierijp te hebben voor een aantal auto’s. Het merk verwierf bekendheid door de inzet van auto’s van het type Smile tijdens de Olympische spelen in Peking in 2008.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding