Bij alle segmenten was volgens ACEA een stijging van de verkopen te zien. Door het economisch herstel van de coronacrisis neemt ook de verkoop van bedrijfsvoertuigen toe. De sterkste vraag was volgens ACEA te zien in landen in het midden en oosten van Europa. Binnen de grote EU-automarkten steeg de verkoop in Duitsland en Italië, maar was sprake van een daling in Spanje en Frankrijk. In Nederland nam de verkoop met meer dan 49 procent toe naar 7173 bedrijfswagens.

Over de eerste zes maanden van dit jaar ging de EU-verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen met 37 procent omhoog naar iets meer dan 1 miljoen in vergelijking met een jaar eerder. Voor Nederland werd een plus van 27 procent gemeten tot 46.303 bedrijfswagens.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding