Ford start productie elektrische Transit Custom in 2023

Ford heeft de E-Transit Custom onthuld. De elektrische 1-tons bedrijfswagen heeft een bereik tot 380 kilometer en is geschikt voor DC-snelladen. Productie start in de tweede helft van 2023.

De aankondiging komt van Ford Pro, de businessunit die zich richt op klanten van Ford Bedrijfswagens. Veel zegt Ford nog niet over de E-Transit Custom behalve de range van 380 kilometer en dat de bestelauto ‘een volledig trekgewicht’ levert. Tot de functionaliteiten behoort in ieder geval ProPower Onboard-technologie die stroom kan leveren aan gereedschappen, verlichting en apparaten op locatie. Verdere productdetails worden in september van dit jaar vrijgegeven.

Ottosan

De elektrische E-Transit Custom gaat naar verwachting in de tweede helft van 2023 in productie. Alle varianten van de Transit Custom worden geproduceerd in de Turkse fabriek van het merk in Ottosan. Hier werkt Ford ook aan de bouw van een van Europa’s grootste batterijproductiefaciliteiten voor bedrijfswagens. Het doel is om in 2025 te beginnen met de productie met een jaarlijkse capaciteit van 30 tot 45 gigawattuur.

Vier elektrische bedrijfswagens

Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 de 2-tons E-Transit gezelschap krijgt van vier nieuwe, volledig elektrische bedrijfswagens als onderdeel van de Transit-familie. Daartoe behoren ook de Transit Custom en Transit Courier, evenals de personenversies Tourneo Custom en Tourneo Courier.

Lees ook:
Eerste Ford E-Transit uit fabriek in Turkije

Ford start productie elektrische Transit Custom in 2023 - Automobielmanagement.nl

Ford start productie elektrische Transit Custom in 2023

Ford heeft de E-Transit Custom onthuld. De elektrische 1-tons bedrijfswagen heeft een bereik tot 380 kilometer en is geschikt voor DC-snelladen. Productie start in de tweede helft van 2023.

De aankondiging komt van Ford Pro, de businessunit die zich richt op klanten van Ford Bedrijfswagens. Veel zegt Ford nog niet over de E-Transit Custom behalve de range van 380 kilometer en dat de bestelauto ‘een volledig trekgewicht’ levert. Tot de functionaliteiten behoort in ieder geval ProPower Onboard-technologie die stroom kan leveren aan gereedschappen, verlichting en apparaten op locatie. Verdere productdetails worden in september van dit jaar vrijgegeven.

Ottosan

De elektrische E-Transit Custom gaat naar verwachting in de tweede helft van 2023 in productie. Alle varianten van de Transit Custom worden geproduceerd in de Turkse fabriek van het merk in Ottosan. Hier werkt Ford ook aan de bouw van een van Europa’s grootste batterijproductiefaciliteiten voor bedrijfswagens. Het doel is om in 2025 te beginnen met de productie met een jaarlijkse capaciteit van 30 tot 45 gigawattuur.

Vier elektrische bedrijfswagens

Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 de 2-tons E-Transit gezelschap krijgt van vier nieuwe, volledig elektrische bedrijfswagens als onderdeel van de Transit-familie. Daartoe behoren ook de Transit Custom en Transit Courier, evenals de personenversies Tourneo Custom en Tourneo Courier.

Lees ook:
Eerste Ford E-Transit uit fabriek in Turkije