De bestelauto, die is ontwikkeld door Ford in samenwerking met technologiebedrijf Azure Dynamics, wordt ingezet om de bekende redenen: minder brandstofkosten en minder milieubelasting. Ook het feit dat de auto nauwelijks geluid maakt, was voor het postbedrijf reden om voor een elektrische bestelauto te kiezen. Volgens Canada Post worden de elektrische Fords ingezet voor bezorgdiensten op locaties die met de beschikbare actieradius van 130 kilometer prima bereikbaar zijn. Na de bezorgdienst is er voor de lithium-ion accu’s voldoende tijd om weer volledig te worden opgeladen.

Een kenmerkend voordeel van de elektrische bestelauto’s is volgens Canada Post dat deze in druk verkeer niet met een stationair draaiende motor energie verspillen, zoals de tot nu toe gebruikte modellen dat op hun drukke routes wel doen. Canada Post is een van de grootste logistieke bedrijven van het land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding