Andere elektrische Fords zijn in 2012 de Focus Electric en 2013 volgen een hybride én een plug-in hybride op basis van de Ford C-Max, en een hybride in het c/d-segment. Voorlopig zijn alle te produceren Connects Electric al aan afnemers toegewezen, die er vooral praktijktests mee gaan doen. Voor dit doel verscheept Ford begin volgend jaar alvast veertien exemplaren naar het Verenigd Koninkrijk.

Ford heeft de auto samen met Azure Dynamics ontwikkeld. Dit bedrijf tekende voor de aandrijflijn, inclusief lithium-ion accu’s. Het geheel is in dertien maanden tijd gebruiksklaar gemaakt. Voor de productie van de aandrijfcomponenten en de verdere assemblage is AM General uit Michigan ingeschakeld.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding