Elektrische Ford Transit Connect voor 44 mille

De Ford Transit Connect Electric is vanaf vandaag leverbaar op de Nederlandse markt. De volelektrische bestelauto kost 44 mille en extra garantie op de accu kost twee mille extra.

De Transit Connect Electric is een volledig elektrische uitvoering van de Transit Connect met lange wielbasis. De Transit Connect Electric is ontwikkeld in samenwerking met Azure Dynamics met een geavanceerde accu van Johnson Controls-Saft. Bij het ontwikkelen van de Transit Connect Electric is met name gedacht aan grote wagenparkbeheerders die op zoek zijn naar duurzame mobiliteitsoplossingen," aldus Gerard Bolder, algemeen directeur Ford Nederland.  Met een vermogen van 28 kWh haalt de Transit Connect Electric een maximumsnelheid van 120 km/u. De maximale actieradius bedraagt 130 km. Het volledig opladen van de lithium-ion accu kost, bij gebruik van een Europees standaard 230-volt stopcontact, circa acht uur. Met een laadvolume van 3,7 kuub en een laadvermogen van 500 kilo is de Transit Connect Electric met name interessant voor wagenparkbeheerders die geplande en kortere routes exploiteren.

Ford verscheept, op de aandrijving na, volledig geassembleerde auto’s, zogenaamde gliders, vanuit de Ford Otosan-fabriek in het Turkse Kocaeli rechtstreeks naar de Azure Dynamics productiefaciliteit in Groot-Brittannië waar de eindassemblage plaatsvindt. Vervolgens brengt Azure Dynamics de Transit Connect Electric via een speciaal opgezet Europees dealernetwerk, waarvan de twee nieuwe Nederlandse dealers (Ford Ardea Auto en Ford Amsterdam) deel uitmaken, in de verkoop.  De Transit Connect Electric heeft een vanafprijs van 44 mille exclusief btw. En drie jaar extra garantie op het accupakket kost maar liefst 1.990 euro.

Ford Ardea Auto verkoopt deze volledig elektrische bestelauto vanuit z’n vestiging in Rotterdam-Zuid, de Ford Van Kalmthout vestiging in Hoofddorp en de Ford Fitis vestiging in Amersfoort. Ford Amsterdam verkoopt de Transit Connect Electric vanuit de vestiging in Amsterdam Zuid-Oost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wow, hoe flikt Ford dat nou weer: met 28 kWh een top van 120 km/u? Zoiets als ‘dankzij de 60 litertank een acceleratie van 0-100 km/u in 13 seconden’.

Geplaatst door: Marc Bolier op
Elektrische Ford Transit Connect voor 44 mille - Automobielmanagement.nl

Elektrische Ford Transit Connect voor 44 mille

De Ford Transit Connect Electric is vanaf vandaag leverbaar op de Nederlandse markt. De volelektrische bestelauto kost 44 mille en extra garantie op de accu kost twee mille extra.

De Transit Connect Electric is een volledig elektrische uitvoering van de Transit Connect met lange wielbasis. De Transit Connect Electric is ontwikkeld in samenwerking met Azure Dynamics met een geavanceerde accu van Johnson Controls-Saft. Bij het ontwikkelen van de Transit Connect Electric is met name gedacht aan grote wagenparkbeheerders die op zoek zijn naar duurzame mobiliteitsoplossingen," aldus Gerard Bolder, algemeen directeur Ford Nederland.  Met een vermogen van 28 kWh haalt de Transit Connect Electric een maximumsnelheid van 120 km/u. De maximale actieradius bedraagt 130 km. Het volledig opladen van de lithium-ion accu kost, bij gebruik van een Europees standaard 230-volt stopcontact, circa acht uur. Met een laadvolume van 3,7 kuub en een laadvermogen van 500 kilo is de Transit Connect Electric met name interessant voor wagenparkbeheerders die geplande en kortere routes exploiteren.

Ford verscheept, op de aandrijving na, volledig geassembleerde auto’s, zogenaamde gliders, vanuit de Ford Otosan-fabriek in het Turkse Kocaeli rechtstreeks naar de Azure Dynamics productiefaciliteit in Groot-Brittannië waar de eindassemblage plaatsvindt. Vervolgens brengt Azure Dynamics de Transit Connect Electric via een speciaal opgezet Europees dealernetwerk, waarvan de twee nieuwe Nederlandse dealers (Ford Ardea Auto en Ford Amsterdam) deel uitmaken, in de verkoop.  De Transit Connect Electric heeft een vanafprijs van 44 mille exclusief btw. En drie jaar extra garantie op het accupakket kost maar liefst 1.990 euro.

Ford Ardea Auto verkoopt deze volledig elektrische bestelauto vanuit z’n vestiging in Rotterdam-Zuid, de Ford Van Kalmthout vestiging in Hoofddorp en de Ford Fitis vestiging in Amersfoort. Ford Amsterdam verkoopt de Transit Connect Electric vanuit de vestiging in Amsterdam Zuid-Oost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wow, hoe flikt Ford dat nou weer: met 28 kWh een top van 120 km/u? Zoiets als ‘dankzij de 60 litertank een acceleratie van 0-100 km/u in 13 seconden’.

Geplaatst door: Marc Bolier op