Concept nieuwe Ford Transit in Genève

Ford toont de conceptversie van de geheel nieuwe Transit op de Salon van Genève begin maart. De Tourneo Custom Concept is de voorbode van Ford’s nieuwe lichte personenbus en bestelauto voor Europa en Azië.

Het bonkige bestelautodesign heeft plaatsgemaakt voor het ‘kinetic design’ dat de personenauto’s van Ford kenmerkt.  De Tourneo Custom Concept biedt een vooruitblik op een geheel nieuwe reeks Fords voor personenvervoer, waarop een reeks bedrijfsauto’s zal volgen. De concept car is een achtpersoons bus, die in een zeer luxueuze gedaante ten tonele verschijnt. Tourneo is overigens al langere tijd de naam waarmee Ford de Transits voor personenvervoer aanduidt.

De concept-car beschikt over innovatieve technologieën als SYNC-spraaksturing en een connectiviteitssysteem met Emergency Assistance. Ook toont Ford in deze auto  hypermoderne systemen voor bestuurdersondersteuning en de nieuwste Ford Econetic-technologieën voor extra lage CO2-uitstoot en het laagste brandstofverbruik in segment. "Eén blik op de Tourneo Custom Concept is genoeg om te zien dat deze auto de lat in het segment hoger legt," zegt Stephen Odell, ceo bij Ford Europa. "Met de nieuwe reeks van stijlvolle people movers spreken wij een voor Ford nieuwe groep klanten aan." Over de keuze voor de locatie voor het werelddebuut zegt Odell: "De Tourneo Custom heeft de kwaliteiten van een personenauto en zal daarom aantrekkelijk zijn voor zakelijke als particuliere klanten. Dit is een passende locatie om deze auto voor het eerst te laten zien."

De Tourneo Custom Concept is gebaseerd op een nieuw wereldwijd toegepast platform van Ford. De nieuwe modellen worden aangedreven door verbeterde versies van de 2.2 Duratorq TDCi-dieselmotor, die in 2011 is geïntroduceerd. Stopstart behoort tot de standaarduitrusting. Er zijn twee wielbases en drie uitvoeringen beschikbaar (100, 125 en 155 pk), die alle een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving hebben. Ford presenteert later in 2012 grotere Transits met een hoger laadvermogen. Deze modellen worden wereldwijd op de markt gebracht, ook in Noord-Amerika, en beschikken over achterwielaandrijving. Het debuut van de Tourneo Custom Concept markeert de komst van een geheel nieuwe generatie bedrijfsauto’s van Ford. De volledige reeks bedrijfsautomodellen wordt in de loop van 2012 onthuld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Concept nieuwe Ford Transit in Genève - Automobielmanagement.nl

Concept nieuwe Ford Transit in Genève

Ford toont de conceptversie van de geheel nieuwe Transit op de Salon van Genève begin maart. De Tourneo Custom Concept is de voorbode van Ford’s nieuwe lichte personenbus en bestelauto voor Europa en Azië.

Het bonkige bestelautodesign heeft plaatsgemaakt voor het ‘kinetic design’ dat de personenauto’s van Ford kenmerkt.  De Tourneo Custom Concept biedt een vooruitblik op een geheel nieuwe reeks Fords voor personenvervoer, waarop een reeks bedrijfsauto’s zal volgen. De concept car is een achtpersoons bus, die in een zeer luxueuze gedaante ten tonele verschijnt. Tourneo is overigens al langere tijd de naam waarmee Ford de Transits voor personenvervoer aanduidt.

De concept-car beschikt over innovatieve technologieën als SYNC-spraaksturing en een connectiviteitssysteem met Emergency Assistance. Ook toont Ford in deze auto  hypermoderne systemen voor bestuurdersondersteuning en de nieuwste Ford Econetic-technologieën voor extra lage CO2-uitstoot en het laagste brandstofverbruik in segment. "Eén blik op de Tourneo Custom Concept is genoeg om te zien dat deze auto de lat in het segment hoger legt," zegt Stephen Odell, ceo bij Ford Europa. "Met de nieuwe reeks van stijlvolle people movers spreken wij een voor Ford nieuwe groep klanten aan." Over de keuze voor de locatie voor het werelddebuut zegt Odell: "De Tourneo Custom heeft de kwaliteiten van een personenauto en zal daarom aantrekkelijk zijn voor zakelijke als particuliere klanten. Dit is een passende locatie om deze auto voor het eerst te laten zien."

De Tourneo Custom Concept is gebaseerd op een nieuw wereldwijd toegepast platform van Ford. De nieuwe modellen worden aangedreven door verbeterde versies van de 2.2 Duratorq TDCi-dieselmotor, die in 2011 is geïntroduceerd. Stopstart behoort tot de standaarduitrusting. Er zijn twee wielbases en drie uitvoeringen beschikbaar (100, 125 en 155 pk), die alle een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving hebben. Ford presenteert later in 2012 grotere Transits met een hoger laadvermogen. Deze modellen worden wereldwijd op de markt gebracht, ook in Noord-Amerika, en beschikken over achterwielaandrijving. Het debuut van de Tourneo Custom Concept markeert de komst van een geheel nieuwe generatie bedrijfsauto’s van Ford. De volledige reeks bedrijfsautomodellen wordt in de loop van 2012 onthuld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding