Atsma zei daarbij dat de knop eigenlijk groen had moeten zijn, omdat  de sector met de nadruk op duurzaamheid en innovaties zich verder moet versterken. Wat tijdens de presentatie voorafgaand aan de officiële handeling niet werd gezegd is dat daarmee ook de Nederlandse transportsector op de kaart is gezet.

Zei de heer Atsma dat ‘de afgelopen 15 jaar veel was bereikt in het transport met een CO2-reductie van ruim 15 procent’, dat werd weer op onnozele wijze bestreden door de presentatrice van het hele spektakel, voormalig TMF-vj Fabiënne de Vries. Die stelde dat zij als inwoner van Amsterdam vaak niet naar buiten durfde zonder een sjaal voor haar gezicht (!).

Wel goed in het kader van het thema van de BedrijfsautoRAI, namelijk "Innovatie, duurzaamheid en beleving als belangrijke pijlers" paste de presentatie van de Special Vehicle Innovation Award 2012. Die werd overhandigd aan de firma Broshuis BV, dat de hoogste score kreeg met zijn 2+6 SL Semi low Loader van de jury van bedrijfswagenjournalisten en vakmensen. Er werden uiteindelijk 5 genomineerden uit 24 ‘inzendingen’ nader onder de loep hebben genomen.

De dieplader van de firma Broshuis heeft een platform dat een laadhoogte heeft van 790 mm en dat 100 ton kan dragen.

De BedrijfsautoRAI is geopend t/m vrijdag 20 april van 11.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 21 april is de RAI geopend van 10.00 tot 17.00. Tijdens deze dag is de RAI  gewoon voor het publiek geopend, maar staat tevens bekend als de "  Chauffeursdag’.