De Kangoo scoorde met 115 g/km al laag maar Renault schaaft de techniek van de Kangoo en Kangoo Express nog even bij en komt daardoor met 112 g/km op de proppen. De waarden gelden voor de modellen Energy dCi 75 en 90 met startstoptechnologie. Het brandstofverbruik ligt volgens Renault op 4,3 l/100 km. De versies zonder Energy-aanduiding hebben een uitstoot van 129 g/km. De operationele kosten voor deze uitvoeringen liggen volgens Renault twaalf procent hoger dan bij de zuinigere modellen. Uitgangspunt voor de berekening is een Kangoo (in Frankrijk) waarmee in drie jaar tijd negentigduizend kilometer wordt gereden. Het voordeel schuilt in lagere kosten voor brandstof en olie (service-interval van veertigduizend kilometer). De 112 g/km-uitvoeringen komen in september op de markt en de levering start begin volgend jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding