Met de aankoop van nieuwe stadsbussen bereidt het land zich voor op toenemende verkeersdrukte in de grote steden. Bovendien worden maatregelen genomen om de infrastructuur aan te passen. Een en ander gebeurt in het kader van de verwachte verkeerstoename vóór en tijdens  het Wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 in Fortaleza in noordoost Brazilië.

Daimler heeft in het Braziliaanse bussegment een marktaandeel van 60 procent. Mercedes verstevigt zijn positie met de verkoop van 135 nieuwe Mercedes-Benz stadsbussen met BlueTec 5 technologie aan Fortaleza en 390 Mercedes-Benz buschassis voor de openbare transportbedrijven in Ribeirão Preto in de provincie São Paulo.

De Duitsers verwachten nog meer orders in de aanloop naar de beide grote sportevenementen.

Mercedes-Benz do Brasil is de grootste fabrikant van commerciële voertuigen in Latijns Amerika, met de fabriek in São Bernardo do Campo als grootste buiten Duitsland en de enige waar trucks, bus chassis, aandrijflijnen en truckcabines worden gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding