Net als bij de verkiezing Bestelauto van het Jaar van Automobiel Management, bekroont Fleet Van bestelauto’s en de bijbehorende dealerorganisaties op basis van geleverde prestaties. Daardoor zijn gisteren de medailles voor 2012 omgehangen, en niet die voor 2013. Wel zo eerlijk, maar voor de winnende fabrikanten wat minder handig commercieel uit te buiten.

Volkswagen ging aan de haal met de titel ‘Fleet Van Manufacturer of the Year’. Het merk eindigde juist voor het in het Verenigd Koninkrijk zo sterke Ford, dat zich wel ‘Green Van Manufacturer of the Year’ mocht noemen. VW leverde verder twee klassewinnaars: de Caddy werd ‘Small Van of the Year’ en de Transporter ‘Medium Van of the Year’. In de categorie ‘City Van of the Year’ ging de hoogste eer naar de Fiat Fiorino en bij de ‘Large Van of the Year’ naar de Mercedes-Benz Sprinter.

Naast al deze bestelauto’s was er ook nog een pick-up die een prijs mocht inladen. Twee zelfs, want de Ford Ranger werd niet alleen de ‘Pick-up Truck of the Year’, maar verwarrend genoeg ook ‘Commercial Vehicle of the Year’. Fleet Van laat het hier niet bij,  want het deelde ook prijzen uit voor de beste bestelautoverhuurder, fleet management-bedrijf, snelfitter, driver management initiative en nog veel meer.

Alle resultaten