Nieuwe neus voor Renault Kangoo Van

Renault heeft de Kangoo Van, zoals het model thans wordt genoemd, een frisse neus gegeven, zodat de compacte bestelauto meer verwantschap toont met de huidige generatie personenauto’s van het merk. Het dashboard is aangepast voor een betere kwaliteitsbeleving.

De nieuwe neus moet de Kangoo behalve moderner, ook robuuster van uitstraling maken, aldus Renault. De afwerking van de auto zou in zijn totaliteit beter zijn geworden, met details zoals smallere carrosserie-naden en meer aandacht voor geluidsonderdrukking. In hoeverre hier wordt geprofiteerd van de kennis die Mercedes-Benz heeft ingebracht voor de Citan, valt nu nog niet vast te stellen.

De Kangoo ZE wordt nadrukkelijker als elektrische auto herkenbaar, doordat de klep voor de stekkeraansluiting prominent op de neus is geplaatst, achter het voor dit model blauw getinte Renault-logo. Interessant is dat alle modellen voortaan leverbaar zijn als driezitter, dus ongeacht de gekozen lengte-variant. Renault doet dit in navolging van concurrenten Peugeot Partner en Citroën Berlingo. De Renault Kangoo is in zijn huidige vorm op de markt sinds 2008. Sinds de lancering zijn er ruim vierhonderdduizend verkocht. Volgens Renault is de Kangoo Europees marktleider in zijn segment, met een marktaandeel van 17,4 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe neus voor Renault Kangoo Van - Automobielmanagement.nl

Nieuwe neus voor Renault Kangoo Van

Renault heeft de Kangoo Van, zoals het model thans wordt genoemd, een frisse neus gegeven, zodat de compacte bestelauto meer verwantschap toont met de huidige generatie personenauto’s van het merk. Het dashboard is aangepast voor een betere kwaliteitsbeleving.

De nieuwe neus moet de Kangoo behalve moderner, ook robuuster van uitstraling maken, aldus Renault. De afwerking van de auto zou in zijn totaliteit beter zijn geworden, met details zoals smallere carrosserie-naden en meer aandacht voor geluidsonderdrukking. In hoeverre hier wordt geprofiteerd van de kennis die Mercedes-Benz heeft ingebracht voor de Citan, valt nu nog niet vast te stellen.

De Kangoo ZE wordt nadrukkelijker als elektrische auto herkenbaar, doordat de klep voor de stekkeraansluiting prominent op de neus is geplaatst, achter het voor dit model blauw getinte Renault-logo. Interessant is dat alle modellen voortaan leverbaar zijn als driezitter, dus ongeacht de gekozen lengte-variant. Renault doet dit in navolging van concurrenten Peugeot Partner en Citroën Berlingo. De Renault Kangoo is in zijn huidige vorm op de markt sinds 2008. Sinds de lancering zijn er ruim vierhonderdduizend verkocht. Volgens Renault is de Kangoo Europees marktleider in zijn segment, met een marktaandeel van 17,4 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding