Pieket werd eind vorig jaar uitgeroepen tot Vakman van het Jaar 2012, een initiatief van Werkspot.nl. Naast een flinke wisselbokaal en de eeuwige roem won hij een gloednieuwe Mercedes-Benz bestelwagen.

De verkiezing van de Vakman van het Jaar is een jaarlijks terugkerend initiatief van Werkspot.nl dat vakmannen in twaalf verschillende categorieën in het zonnetje zet. Tijdens een feestelijke awarduitreiking werd Gérard Pieket van Parketzorg uitgeroepen tot Vakman van het jaar 2012. Volgens juryvoorzitter Rudi Delnoy is Gérard Pieket "een vakman waar de liefde voor het vak vanaf spat, een perfectionist en iemand die zijn vak uiterst serieus neemt. De combinatie van vakmanschap, passie en de wil om zich te blijven verbeteren maakt hem de terechte Vakman van het Jaar 2012". Aan de verkiezing deden dit jaar meer dan duizend vaklieden mee.