Gezins-versie Ford Transit Courier onthuld

Ford toont in Genève de nieuwe Transit Courier in gezinsverpakking, in welke vorm hij Tourneo Courier heet. Daarmee is weer een nieuwe loot aan de Transit/Tourneo-stam onthuld.

Denk de zijruiten even weg en vervang de achterbank voor een lege laadruimte: voilà,  de Transit Courier openbaart zich. Dit wordt de nieuwe kleine bestelauto van Ford, waarmee het merk zich in een nieuw marktsegment begeeft, de bestel-uitvoeringen van de Fiesta die in sommige Europese landen wordt geleverd niet meegerekend. De Transit Courier zal  naar verwachting de concurrentie aangaan met de Fiat Fiorino, Citroën Nemo, Peugeot Bipper en Renault Kangoo Compact.

In een poging wat duidelijkheid te scheppen in het Ford-gamma van bestelauto’s en personenbussen c.q. ‘people-movers’ met dubbele namen: de bestelauto’s heten allemaal Transit en de personenuitvoeringen allemaal Tourneo. Die naam wordt gevolgd door de toevoeging Courier, Connect of Custom voor de kleine tot middenklasse modellen. Alleen de Transit is er ook zonder toevoeging en dit betreft de grootste bestelauto van Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ziet er gelikt uit. Goede zet van Ford om de kussens weer eens op te schudden in dit segment.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op
Gezins-versie Ford Transit Courier onthuld - Automobielmanagement.nl

Gezins-versie Ford Transit Courier onthuld

Ford toont in Genève de nieuwe Transit Courier in gezinsverpakking, in welke vorm hij Tourneo Courier heet. Daarmee is weer een nieuwe loot aan de Transit/Tourneo-stam onthuld.

Denk de zijruiten even weg en vervang de achterbank voor een lege laadruimte: voilà,  de Transit Courier openbaart zich. Dit wordt de nieuwe kleine bestelauto van Ford, waarmee het merk zich in een nieuw marktsegment begeeft, de bestel-uitvoeringen van de Fiesta die in sommige Europese landen wordt geleverd niet meegerekend. De Transit Courier zal  naar verwachting de concurrentie aangaan met de Fiat Fiorino, Citroën Nemo, Peugeot Bipper en Renault Kangoo Compact.

In een poging wat duidelijkheid te scheppen in het Ford-gamma van bestelauto’s en personenbussen c.q. ‘people-movers’ met dubbele namen: de bestelauto’s heten allemaal Transit en de personenuitvoeringen allemaal Tourneo. Die naam wordt gevolgd door de toevoeging Courier, Connect of Custom voor de kleine tot middenklasse modellen. Alleen de Transit is er ook zonder toevoeging en dit betreft de grootste bestelauto van Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ziet er gelikt uit. Goede zet van Ford om de kussens weer eens op te schudden in dit segment.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op