De mijlpaal van de zeven miljoenste auto werd vandaag gevierd tijdens de officiële opening van de nieuwe Transit-assemblagefabriek in Nanchang. Alan Mulally, de ceo van Ford, woonde de opening bij. De Jiangling Xiaolan-fabriek is het resultaat van een investering van driehonderd miljoen (Amerikaanse) dollar door Jiangling Motors Corp (JMC), de strategische partner van Ford. In deze fabriek worden auto’s van zowel het JMC- als het Ford-merk voor de groeiende Chinese markt geproduceerd.

Met de bouw van nieuwe fabrieken in Nanchang en Hai Duong (Vietnam) in 1997 werd de Transit voor het eerst buiten Europa geproduceerd. De nieuwe Jiangling Xiaolan-fabriek betekent voor JMC meer dan een verdubbeling van de jaarlijkse productiecapaciteit voor bedrijfsauto’s: van 245 duizend eenheden naar 545 duizend eenheden. JMC, dat de Ford Transit voor de Chinese markt bouwt, is voor 30% in handen van Ford.

De wereldwijde groei van de productie en verkoop van de Transit zal medio 2014 een volgende fase ingaan. Dan maakt de gloednieuwe Transit voor het eerst zijn opwachting in Noord-Amerika. De Noord-Amerikaanse Transit wordt gebouwd in Kansas City. Ford verwacht tegen 2016 in totaal meer dan vierhonderdduizend één-  en tweetons Transits per jaar te verkopen. Dat komt neer op één auto iedere tachtig seconden.

De introductie van de nieuwe tweetons Ford Transit staat gepland voor het voorjaar van 2014. Met de verkoopstart medio 2014 zijn de tweetons Transit en eentons Transit Custom de eerste auto’s uit een getransformeerde en uitgebreide reeks van vier nieuwe Transit-modellen die in Europa worden verkocht. Hiertoe horen ook de nieuwe Transit Connect met een laadvermogen van 550-1000 kilo en de nieuwe, compacte Transit Courier met een maximumlaadvermogen van 660 kilo.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding