Volgas-probleem in Amerikaanse Ducato

Chrysler Group organiseert een terugroepactie voor een kleine tienduizend RAM ProMaster Vans van modeljaar 2014. Dit is de Amerikaanse variant van de Fiat Ducato. Er is een probleem geconstateerd met het gaspedaal, dat in de positie ‘vol gas’ bleef steken.

Het probleem openbaarde zich tijdens een testrit die een Chrysler-medewerker maakte. De man trapte het gaspedaal onder een bepaalde hoek in, waarna het pedaal klem kwam te zitten tegen het stootblok onder het pedaal (dat de maximale uitslag van het pedaal markeert). Intussen was juist dit stootblok vier dagen later in het productieproces opgenomen.

Ongelukken hebben zich voor zover Chrysler weet niet voorgedaan; wat helpt is dat de helft van het betreffende aantal ProMaster Van’s nog bij dealers op een koper staat te wachten. Inmiddels is een modificatie uitgevoerd. Chrysler meldt dat Fiat geen soortgelijke problemen kent met de Ducato zoals die in Europa wordt verkocht. De ProMaster wordt in de Verenigde Staten verkocht met dezelfde 3,0-liter viercilinder dieselmotor als de Ducato heeft, maar is ook leverbaar met een Pentastar 3,6-liter V6 benzinemotor van 280 pk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volgas-probleem in Amerikaanse Ducato - Automobielmanagement.nl

Volgas-probleem in Amerikaanse Ducato

Chrysler Group organiseert een terugroepactie voor een kleine tienduizend RAM ProMaster Vans van modeljaar 2014. Dit is de Amerikaanse variant van de Fiat Ducato. Er is een probleem geconstateerd met het gaspedaal, dat in de positie ‘vol gas’ bleef steken.

Het probleem openbaarde zich tijdens een testrit die een Chrysler-medewerker maakte. De man trapte het gaspedaal onder een bepaalde hoek in, waarna het pedaal klem kwam te zitten tegen het stootblok onder het pedaal (dat de maximale uitslag van het pedaal markeert). Intussen was juist dit stootblok vier dagen later in het productieproces opgenomen.

Ongelukken hebben zich voor zover Chrysler weet niet voorgedaan; wat helpt is dat de helft van het betreffende aantal ProMaster Van’s nog bij dealers op een koper staat te wachten. Inmiddels is een modificatie uitgevoerd. Chrysler meldt dat Fiat geen soortgelijke problemen kent met de Ducato zoals die in Europa wordt verkocht. De ProMaster wordt in de Verenigde Staten verkocht met dezelfde 3,0-liter viercilinder dieselmotor als de Ducato heeft, maar is ook leverbaar met een Pentastar 3,6-liter V6 benzinemotor van 280 pk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding