Alles bij elkaar kochten Britse bedrijven en bedrijfjes in de eerste drie maanden van dit jaar 108.456 zogenaamde commerciële voertuigen. Op het dieptepunt van de crisis in 2009 gingen er per kwartaal in Groot-Brittannië niet meer dan 40.000 bestelwagens de weg op. "De laatste twee jaar zijn er voortdurend meer van die auto’s op kenteken gezet. Dat komt mede door het toenemend ondernemersvertrouwen en de beschikbaarheid van aantrekkelijke financiering tegen een lage rente. Maar de groei van het online winkelen en daarbij thuis afleveren levert een belangrijke bijdrage, vooral waar het gaat om de grotere bestelwagens," zegt een woordvoerder van de SMMT. Uit de cijfers van die organisatie blijkt dat de Ford Transit Custom het meest wordt verkocht, gevolgd door de Opel (Vauxhall) Vivaro en de Volkswagen Transporter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding