Het apparaat functioneert ook als cruise control, het product waarmee John Gold decennialang succes had. Nu deze voorziening in steeds meer auto’s standaard wordt geleverd, was het voor het Almeerse bedrijf tijd om met een nieuw product te komen. Met de Multilimiter speelt het in op de vaak hectische verkeersomstandigheden in ons land: "Nederland is met zijn voortdurend wisselende maximumsnelheden, in een relatief opeengepakt wegennet met trajectcontroles en filedruk, voor chauffeurs een regelrechte uitdaging. Samen met de werkdruk en wat onvriendelijkheid onderweg, mag de chauffeur wel een heilige zijn als dat niet terug te zien is in de rijstijl. Hoogste tijd dus, om enerzijds deze medewerker serieus te hulp te schieten en anderzijds het bedrijfsleven te bevrijden van onnodige, hoge onkosten en bijkomende negatieve aspecten."

Doordat de Multilimiter het motortoerental beperkt, zal de bestuurder automatisch gebruik maken van de onderste regionen van het toerenbereik, daar waar bij moderne motoren gewoonlijk het hoogste koppel beschikbaar is en de motor efficiënt draait. John Gold benadrukt dat het motormanagement en andere technische onderdelen van de auto onaangeroerd blijven. 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding