Na Fiat presenteert nu ook Nissan een eigen ‘Trafic’

De langverwachte Nissan NV300 nadert eindelijk zijn moment van onthulling. Dit gebeurt aanstaande zaterdag in Milaan, als de nieuwe bestelauto de officiële UEFA Champions League-vlag naar het stadion brengt. De Nissan NV300 is net als de eind maart getoonde Fiat Talento een kopie van de Renault Trafic.

Daarmee is de tweeling Opel Vivaro-Renault Trafic op slag een vierling geworden. Het is geen nieuws dat Opel, Renault en Nissan een identieke bestelwagen voeren, wel dat Fiat bij deze groep aanhaakt als partner. Kennelijk is de samenwerking met Opel, voor wie Fiat de Combo bouwt, goed bevallen. 

Nissan NV300 met 5 jaar garantie

De Nissan NV300 is de logische opvulling van het gamma en waaruit voorganger Primastar was verdwenen. De NV300 onderscheidt zich als bestelwagen niet of nauwelijks van de Trafic, maar wel met de uitgebreidere garantie die Nissan biedt op zijn bedrijfsauto’s. Die is naar eigen zeggen uniek in de markt: vijf jaar of 160.000 km, in geheel Europa, volledig ondersteund door de fabrikant en overdraagbaar aan de tweede en volgende eigenaars. De garantie is inclusief vijf jaar pechhulp. Bij Renault en Opel is de garantie twee jaar, echter zonder kilometerbeperking. Hoewel de nieuwe Nissan NV300 weliswaar dit weekend al te zien is bij het voetbal-spektakel in Italië, vindt zijn officiële debuut pas in september plaats op de IAA te Hannover. Ook de exacte prijzen en uitvoeringen worden dan bekendgemaakt. De bestelauto wordt daarna leverbaar in Nederland, aldus de importeur.

Fiat Talento in juni

Fiat presenteerde eind maart hun versie van de Trafic, die Talento heet. Deze auto volgt de Scudo op, die samen met PSA werd gebouwd. De naam Talento verwijst traditiegetrouw naar een oude munteenheid en werd in de jaren tachtig al eens gebruikt voor een extra korte versie van de toenmalige Ducato. In tegenstelling tot de Nissan NV300 staat de Fiat Talento al volgende maand bij de Nederlandse dealers.

 

Fiat bussie 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Na Fiat presenteert nu ook Nissan een eigen ‘Trafic’ - Automobielmanagement.nl

Na Fiat presenteert nu ook Nissan een eigen ‘Trafic’

De langverwachte Nissan NV300 nadert eindelijk zijn moment van onthulling. Dit gebeurt aanstaande zaterdag in Milaan, als de nieuwe bestelauto de officiële UEFA Champions League-vlag naar het stadion brengt. De Nissan NV300 is net als de eind maart getoonde Fiat Talento een kopie van de Renault Trafic.

Daarmee is de tweeling Opel Vivaro-Renault Trafic op slag een vierling geworden. Het is geen nieuws dat Opel, Renault en Nissan een identieke bestelwagen voeren, wel dat Fiat bij deze groep aanhaakt als partner. Kennelijk is de samenwerking met Opel, voor wie Fiat de Combo bouwt, goed bevallen. 

Nissan NV300 met 5 jaar garantie

De Nissan NV300 is de logische opvulling van het gamma en waaruit voorganger Primastar was verdwenen. De NV300 onderscheidt zich als bestelwagen niet of nauwelijks van de Trafic, maar wel met de uitgebreidere garantie die Nissan biedt op zijn bedrijfsauto’s. Die is naar eigen zeggen uniek in de markt: vijf jaar of 160.000 km, in geheel Europa, volledig ondersteund door de fabrikant en overdraagbaar aan de tweede en volgende eigenaars. De garantie is inclusief vijf jaar pechhulp. Bij Renault en Opel is de garantie twee jaar, echter zonder kilometerbeperking. Hoewel de nieuwe Nissan NV300 weliswaar dit weekend al te zien is bij het voetbal-spektakel in Italië, vindt zijn officiële debuut pas in september plaats op de IAA te Hannover. Ook de exacte prijzen en uitvoeringen worden dan bekendgemaakt. De bestelauto wordt daarna leverbaar in Nederland, aldus de importeur.

Fiat Talento in juni

Fiat presenteerde eind maart hun versie van de Trafic, die Talento heet. Deze auto volgt de Scudo op, die samen met PSA werd gebouwd. De naam Talento verwijst traditiegetrouw naar een oude munteenheid en werd in de jaren tachtig al eens gebruikt voor een extra korte versie van de toenmalige Ducato. In tegenstelling tot de Nissan NV300 staat de Fiat Talento al volgende maand bij de Nederlandse dealers.

 

Fiat bussie 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding