Ook Europese bestelautomarkt blijft groeien

Net als de Europese markt voor personenauto’s blijft ook die voor bestelauto’s, vrachtwagens en bussen sterk groeien.

Over de maand mei kwam voor die markt als geheel een toename van ruim 16 procent uit de bus. Over de eerste vijf maanden gezien komt de groei uit op 13,5 procent.

De verkopen van bestelauto’s tot 3,5 ton groeit nu al bijna drie jaar achter elkaar. In mei werden er weer bijna 18 procent meer van verkocht dan een jaar eerder. Die groei komt vooral voor rekening van Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland terwijl ons land met 18 procent groei in de middenmoot hangt. In het middensegment van 3,5 tot 16 ton kwam de groei in Europa de afgelopen maand uit op 11 procent, met vooral Italië als uitschieter met ruim 45 procent hogere verkopen. Van de vrachtwagens boven de 16 ton werden er in Europa vorige maand bijna twaalf procent meer verkocht waarbij wel wordt opgemerkt dat de markt voor deze voertuigen in Duitsland nu stagneert. De markt voor bussen doet het op Europese schaal wat minder rooskleurig want hier bleef de groei beperkt tot net twee procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Europese bestelautomarkt blijft groeien - Automobielmanagement.nl

Ook Europese bestelautomarkt blijft groeien

Net als de Europese markt voor personenauto’s blijft ook die voor bestelauto’s, vrachtwagens en bussen sterk groeien.

Over de maand mei kwam voor die markt als geheel een toename van ruim 16 procent uit de bus. Over de eerste vijf maanden gezien komt de groei uit op 13,5 procent.

De verkopen van bestelauto’s tot 3,5 ton groeit nu al bijna drie jaar achter elkaar. In mei werden er weer bijna 18 procent meer van verkocht dan een jaar eerder. Die groei komt vooral voor rekening van Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland terwijl ons land met 18 procent groei in de middenmoot hangt. In het middensegment van 3,5 tot 16 ton kwam de groei in Europa de afgelopen maand uit op 11 procent, met vooral Italië als uitschieter met ruim 45 procent hogere verkopen. Van de vrachtwagens boven de 16 ton werden er in Europa vorige maand bijna twaalf procent meer verkocht waarbij wel wordt opgemerkt dat de markt voor deze voertuigen in Duitsland nu stagneert. De markt voor bussen doet het op Europese schaal wat minder rooskleurig want hier bleef de groei beperkt tot net twee procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding