De finalisten voor AUTOBEST 2018 zijn, in alfabetische volgorde: de Citroën C3 Aircross, de Ford Fiesta, de Honda Civic, de Opel Grandland X, de Seat Ibiza en Volkswagen T-Roc.

De 31 Europese vakjuryleden zullen alle auto’s eind volgende maand op de gewone weg en dus ook in extreme situaties op de testbaan vergelijkend beoordelen. Topmensen van alle genomineerde merken zullen daar ook presentaties geven en zijn beschikbaar voor vragensessies.

Het Nederlandse jurylid, onze verslaggever Rob van Ginneken: "Doelstelling van AUTOBEST is het aanwijzen van de beste betaalbare nieuwe auto in Europa. Het wordt zonder twijfel spannend dit jaar, want het zijn stuk voor stuk auto’s die troefkaarten in handen hebben. Het is bovendien opvallend dat er deze keer veel compacte nieuwe modellen tot de finale zijn doorgedrongen, modellen met geavanceerde techniek die je tot voor kort eerder in veel kostbaarder auto’s verwacht."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding