VW en Ford samen in bestelwagens

Volkswagen en Ford praten over samenwerking bij de ontwikkeling en bouw van bestelwagens. De autobedrijven denken over een strategische alliantie waardoor ze beide hun concurrentiekracht kunnen versterken.

Op dit moment wordt niet gedacht over wederzijdse aandelenbelangen, zoals bijvoorbeeld in de alliantie van Renault en Nissan wel het geval is. Beide bedrijven benadrukken ook dat de gesprekken zich pas in een vroeg stadium bevinden. Verdere details zijn dan ook niet bekend gemaakt. Of ook vrachtwagens bij de gesprekken worden betrokken is dan ook niet duidelijk.

Volkswagen heeft eerder dit jaar al een soortgelijke overeenkomst gesloten met Hino, de bestel- en vrachtautodivisie van Toyota. Bovendien heeft de VW Groep het plan om de vrachtwagendivisie met Scania en MAN op eigen benen te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW en Ford samen in bestelwagens - Automobielmanagement.nl

VW en Ford samen in bestelwagens

Volkswagen en Ford praten over samenwerking bij de ontwikkeling en bouw van bestelwagens. De autobedrijven denken over een strategische alliantie waardoor ze beide hun concurrentiekracht kunnen versterken.

Op dit moment wordt niet gedacht over wederzijdse aandelenbelangen, zoals bijvoorbeeld in de alliantie van Renault en Nissan wel het geval is. Beide bedrijven benadrukken ook dat de gesprekken zich pas in een vroeg stadium bevinden. Verdere details zijn dan ook niet bekend gemaakt. Of ook vrachtwagens bij de gesprekken worden betrokken is dan ook niet duidelijk.

Volkswagen heeft eerder dit jaar al een soortgelijke overeenkomst gesloten met Hino, de bestel- en vrachtautodivisie van Toyota. Bovendien heeft de VW Groep het plan om de vrachtwagendivisie met Scania en MAN op eigen benen te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding