Coxx verplaatst productie chassis Dodge Frontrunner van NL naar VS

Coxx Mobile Systems (COXX) uit Rijen heeft de productie van X-Low lagevloerchassis voor Dodge minibussen verhuisd naar Atlanta in de Verenigde Staten. Dit om te voldoen aan de ‘Buy America’ eisen van de Amerikaanse regering. De verhuizing leidt niet tot ontslagen in Nederland.

De chassis worden nu vervaardigd met Amerikaans staal, maar naar Nederlandse specificaties. Voorheen was deze serieproductie ondergebracht in de Nederlandse fabriek. De bussen worden geproduceerd door New England Wheels in Massachusetts, VS en zijn bestemd voor de VS en Canada.

De lagevloerchassis X-Low van Coxx worden gebouwd sinds 1980 en zijn de afgelopen decennia ver doorontwikkeld met gebruik van licht en hoogwaardig staal. De slimme modulaire constructie van deze chassis maakt het geschikt voor veel typen voertuigen. Door de snelle bouwwijze kan Coxx efficiënt assembleren, van enkelstuks tot series van honderden chassis per jaar.

De verhuizing naar Atlanta betreft slechts het deel van de productie van de X-Low chassis dat in exclusieve relatie met New England Wheels naar hun specificaties wordt gebouwd. De X-Low chassis blijven in Rijen gebouwd worden voor de assemblage van onder andere distributievoertuigen, campers, mobiele kantoren en medische units. Er gaan geen arbeidsplaatsen verloren bij de Coxx-fabriek in Rijen, de vrijgekomen capaciteit wordt benut voor andere projecten van het groeiende bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Coxx verplaatst productie chassis Dodge Frontrunner van NL naar VS - Automobielmanagement.nl

Coxx verplaatst productie chassis Dodge Frontrunner van NL naar VS

Coxx Mobile Systems (COXX) uit Rijen heeft de productie van X-Low lagevloerchassis voor Dodge minibussen verhuisd naar Atlanta in de Verenigde Staten. Dit om te voldoen aan de ‘Buy America’ eisen van de Amerikaanse regering. De verhuizing leidt niet tot ontslagen in Nederland.

De chassis worden nu vervaardigd met Amerikaans staal, maar naar Nederlandse specificaties. Voorheen was deze serieproductie ondergebracht in de Nederlandse fabriek. De bussen worden geproduceerd door New England Wheels in Massachusetts, VS en zijn bestemd voor de VS en Canada.

De lagevloerchassis X-Low van Coxx worden gebouwd sinds 1980 en zijn de afgelopen decennia ver doorontwikkeld met gebruik van licht en hoogwaardig staal. De slimme modulaire constructie van deze chassis maakt het geschikt voor veel typen voertuigen. Door de snelle bouwwijze kan Coxx efficiënt assembleren, van enkelstuks tot series van honderden chassis per jaar.

De verhuizing naar Atlanta betreft slechts het deel van de productie van de X-Low chassis dat in exclusieve relatie met New England Wheels naar hun specificaties wordt gebouwd. De X-Low chassis blijven in Rijen gebouwd worden voor de assemblage van onder andere distributievoertuigen, campers, mobiele kantoren en medische units. Er gaan geen arbeidsplaatsen verloren bij de Coxx-fabriek in Rijen, de vrijgekomen capaciteit wordt benut voor andere projecten van het groeiende bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding