De Crafter HyMotion is weliswaar een concept, het model is vrijwel productierijp en kan als aanvulling worden gezien op het puur elektrische aanbod. De recent gepresenteerde e-Crafter is namelijk vooral geschikt voor stadsdistributie. Bovendien is het laadvermogen van de Crafter HyMotion gelijk aan dat van de dieselmodellen. De 4,2-tons waterstofbus heeft daarnaast een actieradius van ruim 500 km.

Brandstofcelaandrijving zoals in de Crafter HyMotion is aanzienlijk duurder dan elektrische aandrijving. Volkswagen verwacht echter dat de productiekosten voor dit systeem per 2025 aanzienlijk lager zullen zijn. Rond die tijd zal de verkrijgbaarheid van waterstof ook veel beter zijn dan nu. Als bijvoorbeeld het aantal stations in Duitsland tussen 2025 en 2030 zoals verwacht toeneemt tot 1.000, zou dat genoeg zijn voor de commerciële doorbraak van brandstofcelaandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding