Het marktsegment van de Partner – F, de van personenauto’s afgeleide bestelauto’s – vertegenwoordigde in 2019 in Europa meer dan 613.000 voertuigen per jaar. Het marktaandeel van de Partner is sinds zijn introductie in 2018 gestaag gegroeid en volgens Peugeot is de bestelauto inmiddels marktleider in het F-segment.

Nummer 1

De Franse producent wil die nummer 1-positie behouden en denkt met de elektrische versie van de e-Partner een troef in handen te hebben. ‘Aangezien bijna 80 procent van de zakelijke bestuurders gemiddeld minder dan tweehonderd kilometer per dag rijdt is een elektrische versie van de Partner een voor de hand liggende keuze’.

Twee lengtevarianten

De e-Partner heeft een volledig elektrische aandrijflijn met een vermogen van 100 kW en een koppel van maximaal 260 Nm, dat alleen in de rijstand ‘Power’ beschikbaar is. Dit levert een bereik op van 275 kilometer en een topsnelheid van 130 km/h. De e-Partner komt er in twee lengtevarianten: Standard (3,8 m3) en Long (4,4 m3). De bestelauto heeft een maximaal aanhangergewicht van 750 kg en een maximaal laadvermogen van 800 kg.

Levering van de nieuwe e-Partner start in de tweede helft van 2021.