Mercedes-Benz presenteert volledig elektrische eCitan

De nieuwe volledig elektrische versie van de Mercedes-Benz Citan, de eCitan, beleeft zijn debuut op 25 augustus. Tegelijk staat ook de première van de Citan met brandstofmotor op het programma. De vernieuwde bestelwagen is vanaf half september te bestellen. De nieuwe modelreeks vervangt de huidige generatie die in 2012 werd gelanceerd.

Bedrijven met een groot wagenpark overwegen steeds vaker om over te stappen op elektrische bestelwagens. Dat was een van de belangrijkste conclusies uit de Monitor Lichte Bedrijfswagens, die in opdracht van RAI Vereniging door onderzoeksbureau VMS|Insight is uitgevoerd. Mercedes-Benz heeft inmiddels al een flink aantal elektrische bussen in het gamma, waaronder de eVito/Vito Tourer, de eSprinter en de EQV. Daar komt nu de eCitan bij.

Elektrisch is ‘booming’

Mark Horsten, Manager Sales Vans bij Mercedes-Benz Nederland, merkt dat elektrische bedrijfswagens ‘booming’ zijn. “Alles wat over elektrisch gaat, springt eruit. Het staat voor bedrijven met een grote vloot met stip bovenaan de agenda. We zijn uiteraard heel benieuwd hoe zich dit komende tijd verder ontwikkelt.”

De resultaten uit de Monitor Lichte Bedrijfswagens zijn volgens Horsten een bevestiging dat het merk met de juiste zaken bezig is op dit moment. “Hoe jong de markt ook nog is, we willen een antwoord op elke vraag hebben. De markt zal flink gaan groeien. Dat biedt volop kansen. We willen voor bedrijven een elektrisch alternatief bieden én ze meenemen in deze nieuwe wereld. Dat is echt onze missie.”

“De nieuwe Mercedes-Benz Citan is volledig opnieuw ontworpen, door professionals voor professionals”, zegt Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans. “Ook de nieuwe generatie uit het Small Vans-segment heeft het kenmerkende DNA van Mercedes-Benz, of het nu gaat om het onmiskenbare ontwerp, de rijeigenschappen of de veiligheids- en connectiviteitssystemen.”

MBUX-infotainment

Net als zijn grotere broer, de Sprinter en de personenautomodellen van Mercedes-Benz, kan de nieuwe Citan ook worden uitgerust met het intuïtief te bedienen en zelflerende MBUX-infotainmentsysteem. Verder is de Citan af fabriek voorbereid voor het gebruik van vele digitale diensten van Mercedes me connect. Hierdoor zijn berijders altijd verbonden met de Citan, waar ze zich ook bevinden.

De nieuwe Citan is met zijn compacte buitenafmetingen, het royale interieur en het hoge laadvolume inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen, vooral bij binnenstedelijke distributie. De wijd te openen schuifdeuren aan zowel de linker- als de rechterzijde zorgen samen met de lage laaddrempel voor een comfortabele toegang tot het interieur en een gemakkelijke belading.

Een uitgebreid interview met Mark Horsten, Manager Sales Vans bij Mercedes-Benz Nederland, is verschenen in het juni-nummer van AM. Voor meer info over onze abonnementen, klik hier

Mercedes-Benz presenteert volledig elektrische eCitan - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz presenteert volledig elektrische eCitan

De nieuwe volledig elektrische versie van de Mercedes-Benz Citan, de eCitan, beleeft zijn debuut op 25 augustus. Tegelijk staat ook de première van de Citan met brandstofmotor op het programma. De vernieuwde bestelwagen is vanaf half september te bestellen. De nieuwe modelreeks vervangt de huidige generatie die in 2012 werd gelanceerd.

Bedrijven met een groot wagenpark overwegen steeds vaker om over te stappen op elektrische bestelwagens. Dat was een van de belangrijkste conclusies uit de Monitor Lichte Bedrijfswagens, die in opdracht van RAI Vereniging door onderzoeksbureau VMS|Insight is uitgevoerd. Mercedes-Benz heeft inmiddels al een flink aantal elektrische bussen in het gamma, waaronder de eVito/Vito Tourer, de eSprinter en de EQV. Daar komt nu de eCitan bij.

Elektrisch is ‘booming’

Mark Horsten, Manager Sales Vans bij Mercedes-Benz Nederland, merkt dat elektrische bedrijfswagens ‘booming’ zijn. “Alles wat over elektrisch gaat, springt eruit. Het staat voor bedrijven met een grote vloot met stip bovenaan de agenda. We zijn uiteraard heel benieuwd hoe zich dit komende tijd verder ontwikkelt.”

De resultaten uit de Monitor Lichte Bedrijfswagens zijn volgens Horsten een bevestiging dat het merk met de juiste zaken bezig is op dit moment. “Hoe jong de markt ook nog is, we willen een antwoord op elke vraag hebben. De markt zal flink gaan groeien. Dat biedt volop kansen. We willen voor bedrijven een elektrisch alternatief bieden én ze meenemen in deze nieuwe wereld. Dat is echt onze missie.”

“De nieuwe Mercedes-Benz Citan is volledig opnieuw ontworpen, door professionals voor professionals”, zegt Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans. “Ook de nieuwe generatie uit het Small Vans-segment heeft het kenmerkende DNA van Mercedes-Benz, of het nu gaat om het onmiskenbare ontwerp, de rijeigenschappen of de veiligheids- en connectiviteitssystemen.”

MBUX-infotainment

Net als zijn grotere broer, de Sprinter en de personenautomodellen van Mercedes-Benz, kan de nieuwe Citan ook worden uitgerust met het intuïtief te bedienen en zelflerende MBUX-infotainmentsysteem. Verder is de Citan af fabriek voorbereid voor het gebruik van vele digitale diensten van Mercedes me connect. Hierdoor zijn berijders altijd verbonden met de Citan, waar ze zich ook bevinden.

De nieuwe Citan is met zijn compacte buitenafmetingen, het royale interieur en het hoge laadvolume inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen, vooral bij binnenstedelijke distributie. De wijd te openen schuifdeuren aan zowel de linker- als de rechterzijde zorgen samen met de lage laaddrempel voor een comfortabele toegang tot het interieur en een gemakkelijke belading.

Een uitgebreid interview met Mark Horsten, Manager Sales Vans bij Mercedes-Benz Nederland, is verschenen in het juni-nummer van AM. Voor meer info over onze abonnementen, klik hier