Het gaat om de toekomstige taken van de ceo want in de nieuwe taakinvulling zal die op een grotere afstand van de bedrijfsvoering staan. Voor Van Soest is nog geen opvolger benoemd. Er is afgesproken dat hij met behoud van volledige bevoegdheid zijn huidige taken zal blijven uitvoeren tot de nieuwe man of vrouw het roer zal overnemen. Van Soest zal dan het bedrijf verlaten. Eigenaar Frits Kroymans benadrukt dat er geen enkel zakelijk of persoonlijk conflict tussen beide mannen bestaat. “Het is puur een bestuurlijk verschil van inzicht. Maar wel een dermate groot verschil dat we er niet uit konden komen.” Beide partijen hechten aan een goede afhandeling van de werkzaamheden waarbij ook geen tijdslimiet is aangegeven. Ton van Soest zegt zonder rancune terug en vooruit te kijken. “Zo lang er geen opvolger is gevonden, blijf ik op mijn post. En of dat nu zes, acht of twaalf maanden duurt, zien we wel.” De ceo Van Soest, die nu ook operationele taken heeft, meent dat de nieuwe structuur waarin de ceo meer is vrijgesteld één van de bestuursstructuren is waarin Kroymans Corporation kan gedijen. Maar de drijvende kracht achter de explosieve groei van het Hilversumse bedrijf ziet hierin voor hemzelf geen taak weggelegd. “Ik zou mij daar gewoon niet prettig bij voelen en dat is een eerste vereiste wil ik goed tot mijn recht komen.” De eerste gesprekken tussen Frits Kroymans, de raad van advies en Ton van Soest hierover vonden enkele maanden geleden plaats op de jaarlijkse strategiegesprekken op Mallorca. “En zeer recent hebben we de knoop doorgehakt,” stelt een rustig ogende Van Soest in zijn kantoor in Hilversum. “Ik geloof, met de historie op de achtergrond, dat de direct betrokken ceo een uitstekende invulling voor de toekomst zou kunnen zijn. Maar de keus van Frits Kroymans is ook een model waar het bedrijf mee gediend is.” Kroymans erkent dat er nog wel naar alternatieven is gekeken. “We hebben wel gekeken naar mogelijkheden om tot een compromis te komen, maar dat leverde voor beide partijen en voor Kroymans Corporation niet het gewenste resultaat.” Ton van Soest is twaalf jaar in dienst van Kroymans geweest. Hij laat een internationaal bedrijf achter dat inmiddels in Nederland één van de grootste spelers op automobielgebied is en op Europese schaal als een zeer belangrijke partner wordt beschouwd door zijn schaalgrootte. De trein Kroymans rijdt volgens beide mannen uitstekend. Niet alle onderdelen lopen exact volgens planning maar waar de één achterblijft wordt dat gecompenseerd door de ander. “De trein dendert voort. En om maar eens met de woorden van oud-voorzitter van PSV Harry van Raay te besluiten: ‘Niemand is groter dan de club zelf’.” Jan komt, Piet gaat Ton van Soest had Milco de Vries reeds benaderd om toe te treden tot de directie van Kroymans Corporation. Een gedeelte van de huidige taken van Ton van Soest , waaronder verantwoording over de importschappen – uitgezonderd GM USA – , de Retail Group en Business Developement zal per 1 oktober worden overgenomen door Milco de Vries , die momenteel nog algemeen directeur van KIA Nederland is. Met het vertrek van Milco de Vries bij KIA Nederland, naar de directie van Kroymans Corporation, neemt Cor Baltus diens positie van algemeen directeur over. Cor Baltus komt voort uit de eigen Kroymans gelederen. Franck de Munck neemt afscheid van Alfa Romeo Nederland. In zijn plaats komt Pieter van der Velden die momenteel nog verantwoordelijk is voor de marketing en sales van de verschillende Kroymans-retailvestigingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding