Badia is op dit moment managing-director van Scania Australia en neemt deze functie over van Anders Grundströmer die een nieuwe uitdaging binnen Scania aangaat.   Badia werkt sinds 1988 bij Scania. Hij startte zijn carrière als monteur in de werkplaats en werd kort daarna benoemd tot servicemanager van Scania Spain . Zijn volgende stap bij de Zweedse vrachtwagenconstructeur was manager logistics & parts. Hij bekleedde deze functie vier jaar, waarna hij naar Nederland vertrok om bij de Europese Support organisatie, gevestigd in de fabriek te Zwolle , aan de slag te gaan. In 1996 werd hij commercial manager bij Scania Argentina . Drie jaar later keerde hij terug naar Spanje om een nieuwe uitdaging als managing-director van Scania Spain aan te gaan. Het afgelopen vervulde hij eenzelfde functie bij Scania Australia .   Anders Grundströmer wordt gepromoveerd tot executive director van de West and South European Region. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Frankrijk, Spanje , Portugal , Marokko, Italië, de Oost-Adriatische regio, Roemenië en Bulgarije.   In Nederland telt de Scania-organisatie bijna drieduizend medewerkers, verdeeld over de fabriek in Zwolle en vijftig verkoop- en servicevestigingen. De fabriek in Zwolle , waar onlangs de productie aanzienlijk is verhoogd, is de grootste Scania-fabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd bijna 35 duizend medewerkers, heeft fabrieken in Europa en Latijns-Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan honderd landen. De omzet over 2007 bedroeg ruim 84 miljard Zweedse kronen (bijna negen miljard euro).